Malatya'da 30 yıldır üretim yapıyor! Baharatın vazgeçilmez adresi oldu..!
Malatya Büyükşehir Belediyesi yanında bulunan geçici konteyner çarşısında esnaf olan Baharatçı Rahmi Eskici, 30 yıldır ürettiği baharatlarla Malatyalıların vazgeçilmez adresi oldu. Eskici, 'Baharat her zaman zorunlu bir ihtiyaçtır. Yemeğe bir pul biber koymadan, karabiber ve diğer baharat çeşitlerinden bırakılmasa olmuyor' dedi.
30 yıldır ürettiği baharatlarla Malatyalılara lezzet katan Rahmi Eskici, kendi imalatı olan ürünlerin yanı sıra dışarıdan da temin ettiği ürünleri sattıklarını belirterek, "Baharatlarımız temiz ve kalitelidir" dedi.
Ürünlerimiz birinci kalite
Pul biber, salça, baharat karışımı, tavuk baharatı, köfte harcı ve sos gibi kendi ürettiği ürünlerin yanı sıra tarhana ve kahve de satan Eskici, "Kendi ürünlerimiz arasında pul biber, salça, baharat karışımında yedi türlü, tavuk baharatı, köfte harcını biz yapıyoruz. Çok güzel sosumuz var. Kahvaltıda tüketilebilecek. Kısır ve çiğköfteye kullanabilecek sosumuz var. Tarhanayı biz yapıyoruz. Kahveyi de biz yapıyoruz. Karabiberi kendimiz yapıyoruz kendimiz çekiyoruz. Birinci elden çıkıyor ürünümüz" diye konuştu.
Baharata telep yoğun
Baharat çeşitlerine her zaman talep olduğunu belirten Eskici, "Mevsimsel olduğu için şuan geçiş sürecinde, baharat her zaman zorunlu olan bir ihtiyaçtır. Yemeğe bir pul biber koymasan, karabiber ve diğer baharat çeşitlerinden bırakılmasa olmuyor. Yemeklerde bir nane, bir kekik mutlaka olması gerekiyor" dedi.
Vatandaş alım gücüne dikkat ediyoruz
Eskici, vatandaşların alım gücüne dikkat ettiklerini ve fiyatların üründen ürüne değiştiğini belirterek, "Fiyatlar değişiyor. Fiyatlar üründen ürüne değişiyor. Mesela birinci kaliteden 3. Üncü kaliteye kadar ürün oluyor. Baharat çeşitlerinden örnek verecek olursak, kimyonun kilosu 400 TL ama 200 TL’ye de kimyon var. Bunu vatandaş bilmiyor. Bilmediği için sıkıntı yapıyoruz. Başka yerden alınca başka fiyattı diyor. Vatandaşın kafası karışıyor. Ama biz birinci kaliten satıyoruz. Karabiberi kendimiz çekiyoruz. Birinci kalite alıyorum. Ama başka yerler tozunu alıp çekiyor. Renk olarak benziyor karabibere ama tadına bakıyorsun tat yok. Renk olarak aynı sıkıntı yok. Lezzet yok yani. Vatandaş bunu bilmiyor. Bilmediği için de sıkıntı oluyor. Fiyat olarak, köfte harcını 300 TL’den, Tavuk baharatını 300 TL’den, Yeditürlü’yü 400 TL’den satıyoruz. Bin TL’yi bulan ürünlerde var içinde kaliteli olduğu için fiyatı yüksek oluyor. Vatandaşın alım gücüne de dikkat etmeye çalışıyoruz. 100 gram, 200 gram baharat aldı mı vatandaş 2 ay 3 ay tüketebiliyor. Ama tereyağını daha pahalı olmasının yanı sıra tüketimi daha fazla oluyor" dedi.