Malatya Ülkü Ocakları Projeleri Tanıttı!

Malatya Ülkü Ocakları İl Başkanı Turgay Şengönül, basın mensupları ile bir araya gelerek Ülkü Ocakları Genel Merkezinin eğitim alanında geliştirdiği projelere dair önemli açıklamalarda bulundu. İlkokuldan KPSS çağına kadar tüm yaş gruplarına hitap eden canlı dersler ile gençlerin sınava hazırlık süreçlerine destek sağladıklarını açıklayan Şengönül, 'İşte sanal ortamda kirlenen zihinleri bulanan gençliğimizi bu tarz projelerle kazanmaya çalışıyoruz' dedi.

Dijital ortamda kirlenen gençleri korumak amacıyla ders çalışabilmeleri için kartlar bastırdıklarını söyleyen Şengönül, “Bu projelerimizden bir tanesi 16 Türk Devleti'nde zamanında yolculuk. Ülkü Ocakları Genel Başkanımızın kaynak kitap niteliği taşıyan çok önemli projelerinden biri. Yine biz bu kitabı dijital ortamda kirlenen gençliğimize engel olabilmek için kartlarını bastırdı. Burada karekodla gençlerimiz giriş yapıyor. Üyelik işlemlerini yapıyorlar. Buradaki kitabın önemi şu 16 Türk Devleti hakkında bilgi veren tek kaynak olma niteliği taşıyor. Çok önemli bir proje. İşte sanal ortamda kirlenen zihni bulanan gençliğimizi bu tarz projelerle kazanmaya çalışıyoruz. Gençlerimizin okuma hızını yüzde 300 oranında arttıran proje. Lisans anahtarımız var. karekodla giriş yapılıyor. Tüm gençlerimiz internet ortamında ulaşabiliyor. Şifreli bir şekilde burada amaç gençlerimizin hem okuma hızını arttırmak hem de okuduğunu anlama hızını arttırmak bu da işte sınavlarda ne kadar etkili bir şey olduğunu siz biliyorsunuz. Çünkü bizim gençlerimiz şu an benim görüştüğüm kadarıyla zaman olarak yetiştiremediğini söylüyorlar. Çünkü daha çok paragraf soruları. Ve mantık soruları çıktığı için bu da gençlerimizin sınava hazırlığı noktasında önemli bir proje Yine en önemli projelerinden biri uzaktır” dedi.

Her yaş grubuna uygun olarak tasarlanmış canlı ders eğitimini sunan projeyi anlatan Şengönül, “Ülkü Ocakları Uzaktan eğitim merkezi burada 4,5 yaştan yani ilkokuldan KPSS çağına kadar tüm canlı dersler var. Alanında uzman, kendini geliştirmiş profesörler bütün branşlarda canlı ders veriyorlar. Gençlerimiz yine lisans anahtarlarıyla girişini yapıyorlar. Burada bunun önemini şöyle söyleyeyim. Biz deprem döneminde bu kar ilimizde bayağı dağıttık. Konteyner kentleri. Bu kartı kullanıp dershaneye gitmeden dijital ortamda onlarca kardeşimiz üniversiteyi kazandı. Yani bu birebir dershaneciliğin önüne geçmek, gençlerin sömürülmesinin önüne geçmek için yapılmış bir proje ve çok etkili bir proje. Yine bahsettim KPSS çağındaki kardeşlerimiz bile kullanabiliyor. O aylık dergimiz birçoğunuz biliyorsunuz. Her ay biz de Ülkü Ocakları Genel Merkezimiz tarafından dergi bastırıyor. O ayki gündem konusuna göre dergi basılıyor. Bunu birçoğunuz zaten biliyorsunuz. Yine genel merkezimizin 2, 3 ayda bir çıkaracağı Türk gençliğini hizmet yolunda en önemli projelerinden biri Kutadgu Bilig. Gençlerimizin tarih gelişimine katkı sağlamak için ve kendini yetiştirip tarih yazıcılığı noktasında bir bismillah demeleri için önemli bir proje. Bunları tanıtmış olduk” ifade etti.

Özel Haber

Bakmadan Geçme