Malatya sessizliğe büründü

6 Şubat'ta yaşanan depremlerde ağır hasar alan Malatya'da Kurban Bayramı'nda sokaklar sessizliğe büründü. 

Youtube Kanalı
Abone Ol

6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde büyük yıkıma uğrayan Malatya'da her yıl bayramlarda neşe ve huzurla dolu olan sokaklar bu yıl Kurban Bayramı'nda enkaz kaldırma çalışmalarında iş makinelerinin susmasıyla sessizliğe büründü. Sokakların sessiz olmasından etkilenen vatandaşlar, hüzünlü anlar yaşadı.
Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkıma uğrayan Malatya'da depremin ardından vatandaşlar, Türkiye'nin farklı şehirlerine göç etti. Malatya'da geçtiğimiz Kurban Bayramlarının aksine bu bayram da adeta terk edilmiş şehre döndü. Kentte bayram dolayısıyla hasarlı binaların yıkımına ara verilmesiyle de iş makinelerinin sesleri de aylar sonra kesildi. Bayram öncesinde vatandaşların alışverişlerini yaptığı çarşı merkezide sessizliğe büründü.

Memleket yüreğimizi dağladı

Malatya'yı sessiz bir halde görmenin üzüntüsü içerisinde olduğunu söyleyen Gönül Güney, “Geçmiş yıllarda bayramlarda buralar cıvıl cıvıl olurdu. Hep bir heyecan heves olurdu. Şimdilerde ise, depremden dolayı insanlar şehir dışına gitti. Burada sadece memleketini bırakmak istemeyen, gidecek yeri olmayan insanlar kaldı. Kurban bayramı dolayısıyla kurban kesimi için bütçesi uygun olanlar kurban kesiyor. Memleketi böyle görmek yüreğimizi dağlıyor” dedi.

Malatya kanadı kırılmış bir kuş gibi

Kurban bayramında sokakların boş kaldığına dikkat çeken Hilal Yıldırım, “Bu bayram önceki bayramlar gibi değil, hüzün, acı, gözyaşı, kurban telaşı hepsini bir arada yaşıyoruz. Çarşı merkezde eski kalabalık günlerin olmaması bizleri çok üzüyor. Geçtiğim her sokakta enkazların ve ağır hasarlı binaların olması içimizi parçalıyor. Enkaz kaldırma çalışmalarında bayramın araya girmesiyle iş makinelerinin çalışmaması ve sokakların bu bayramda sessiz kalması bizlerin kolu kanadı kırılmış bir kuş gibi hissettiriyor” diye konuştu.

Yorumlar 1
Beyza 01 Temmuz 2023 12:02

????????????????????

Bakmadan Geçme