'Malatya Öyküleri' kitaplaştırıldı

Malatya İnönü Üniversitesi tarafından düzenlenen ve gazetemiz köşe yazarlarından Mehmet Zeki Dinçarslan'ın jüri üyeleri arasında yer aldığı Malatya Öyküleri Yarışması'na katılan eserler, 'Malatya Öyküleri' adıyla kitap haline getirildi.

İnönü Üniversitesi tarafından düzenlenen ve gazetemiz köşe yazarlarından Mehmet Zeki Dinçarslan'ın jüri üyeleri arasında yer aldığı Malatya Öyküleri Yarışması'na katılan eserler bir kitapta toplandı. Prof. Dr. Cengiz Yakıncı'nın Genel Koordinatörlüğü'nü yaptığı kitabın adı Malatya Öyküleri' olarak belirlendi.

Şehre katkı sunacak

Kitapta yer alan eserlerin düzenlemesini ve yayına hazırlanmasını ise İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Prof. Dr. Cengiz Yakıncı, Uzman Dr. İbrahim Karaman üstlendi. Öykü kitabı Türk Edebiyatı'nda yerini alırken, kitabın şehrin kültürüne katkı sunmak ve şehrin bilinirliğini, görünürlüğünü arttıracağı düşünülüyor. Yarışmaya ait istatistiki bilgiler şöyle idi: 52 katılımcının 27 si erkek ve 25'i kadındı. Malatya'dan 15 öykü, Malatya dışı 23 farklı ilden öykü gönderildi, en küçük katılımcı 14, en büyük katılımcı 79 yaşındaydı. Yarışmaya mesleki açıdan ilk sırada öğretmenler, ikinci sırada öğrenciler katılım sağladı. Malatya Öyküleri adı altında açılan ve son başvuru tarihi 30 Haziran 2022 olan yarışmaya katılımcılar tarafından 52 öykü gönderildi. Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Yazar Nezir Kızılkaya, Dr. Öğretim Üyesi Bahattin Çatma, Yazar Mehmet Zeki Dinçarslan, Yazar Orhan Toğrulca, Prof. Dr. Cengiz Yakıncı, Yazar Celal Yalvaç ve birçok değerli isimden oluşan seçici kurulun değerlendirmeleri sonucunda birinciliği “Kızılcık Ağacı ve Bülbül" adlı öyküsüyle Mesiha İrehan alırken, ikinciliği “Molla Bekir” adlı öyküsüyle Mücahit Yıldırım ve “Kabuk" adlı öyküsüyle Abdulvahap Bozdağ, üçüncülüğü ise “Benim Adım Necla” adlı öyküsüyle Nazlı Kara ve “Yedi Yalnız Adam” öyküsüyle Atite Güner Tümüklü paylaştılar.

Bakmadan Geçme