Malatya'nın suyu tertemiz

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Mehmet Mert, Gündüzbey Kaptaj'daki suyun temiz olduğunu ve içilmesinde bir sakınca olmadığını belirterek, 'Artçılar bizlere nefes aldırmadı ama gelinen noktada suyumuz berrak ve tertemiz' dedi.

6 Şubat'ta yaşanan depremlerden ağır şekilde etkilenen Malatya'da su ihtiyacını karşılayan Gündüzbey'deki kaptaj zarar görmüş, musluk suları uzun bir süre çamurlu akmıştı. Depremlerin üzerinden geçen 5 aylık sürede su yavaş yavaş berraklaşmıştı. Daha sonra yetkililer tarafından yapılan açıklamada, Malatya'daki suyun normal değerine ulaştığı belirtilmişti. Ancak geçtiğimiz günlerde üst üste yaşanan artçı depremler suyun tekrar bulanık akmasına sebep oldu ve MASKi Genel Müdürlüğü tarafından suyun kullanılmaması üzerine duyuru yapıldı. Yapılan onarım çalışmalarının ardından suyun tekrar içilebilir olduğuna dair duyuru yayınlandı. Suyun temiz olduğuna dair açıklamada bulunan MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, “6 Şubat depremlerinde suyumuz tamamen kayıp oldu. Daha sonra ise çamurlu akmaya başlayarak uzun bir süre bulanık aktı. Özellikle bölge merkezli meydana gelen depremler de bizleri direk etkiledi. Artçılar bizlere nefes aldırmadı ama gelinen noktada suyumuz berrak ve tertemiz” ifadelerini kullandı.

Suyumuz berrak ve tertemiz

Mert, yaşanan depremlerden bu yana yoğun çalışma içerisinde olduklarını vurgulayarak şunları söyledi: “Depremin başından beri yoğun bir çalışma içerisindeyiz. 6 Şubat depremlerinde suyumuz tamamen kayıp oldu. Daha sonra ise çamurlu akmaya başlayarak uzun bir süre bulanık aktı. Özellikle bölge merkezli meydana gelen depremler de bizleri direk etkiledi. Artçılar bizlere nefes aldırmadı ama gelinen noktada suyumuz berrak ve tertemiz.”

Arıtma tesisi hainliktir

Malatya'nın diğer illere göre hızlı toparlandığını ifade eden Mert,” Biz hep anlatmaya çalıştık ama anlayan oldu anlamayan da oldu. Uzmanlar, suyumuzda problem olmadığını söylediler. Suyun kapalı alanda güneş görmediğini ve Kanalizasyonun her hangi bir şekilde karışamayacağını anlattılar. Kaynak suyumuz var. Biz su içilebilir dediğimiz zaman, insanlar diyor ki içilmez. Sağlık Müdürlüğü içilebilir diyor, herkes söylüyor ama neden arıtılmadı diye garip sorularla karşılaşıyoruz. Daha önce de söyledik. Farz edelim hainlik yaptık, bir arıtma tesisi kurduk. Bu hainliktir. Biz ısrarla arıtma olamayacağını, kaynak suyun arıtılamayacağını söyledik. Kaynak su Allah'ın verdiği bir nimettir. Malatya'nın değerine sadece MASKİ Genel Müdürlüğü sahip çıkamaz” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme