Malatya'nın parası çarçur ediliyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Veli Ağbaba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya'ya gelişiyle belediyelerin savurganlık yarışını girdiğini belirterek, 'Devletin vergileri, paraları resmen çarçur ediliyor. Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Malatya Belediyelerinde anormal bir israf var. Malatya'nın parası çarçur ediliyor' dedi.

CHP Milletvekili Veli Ağbaba, Partisinin İl binasında düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya'ya gelişi nedeniyle Malatyalılara da seslenen Ağbaba, belediyelerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya ziyaretinde dolayı Malatya'nın parası çarçur ettiklerini savundu.

Belediyelerde anormal bir israf var

Konuşmasının büyük bir bölümünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya ziyaretine ayıran Ağbaba, “Bildiğiniz gibi AK Parti'nin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bu hafta sonu ilimize geliyor. Her dönem aynı şeyleri görüyoruz. Devletin vergileri, paraları resmen çarçur ediliyor. Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Malatya Belediyelerinde anormal bir israf var. Hem Büyükşehir Belediyesinde, Hem Merkez ilçe belediyelerinde müthiş bir savurganlık var. Buradan Belediye meclis üyelerimize de söylüyorum. Bu konuyu ilk meclis toplantısında gündeme getirsinler. Havaalanından Elazığ'a kadar, Cumhurbaşkanının hiç geçmeyeceği yerlere kadar hoş geldiniz yazıları yazılmış. 50'şer metre arayla Ak Parti İl Başkanı, Belediye Başkanları, Milletvekillerinin kocaman kocaman afişleri var. Müthiş bir israf var. Milletvekillerinin adına sonradan yapma billboardlar, totemler oluşturulmuş. Etraf afişten geçilmiyor. Kendi ceplerinden yapıyorlarsa bir şey demeyiz. Ama Malatyalıların cebinden yapıyorlarsa o para onlara haram olsun. Biz biliyoruz ki o yapılanları Malatyalıların cebinden yapıyorlar. Bunun adı hırsızlıktır, yolsuzluktur. Maalesef Malatya Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Malatya'nın parası çarçur ediliyor. Genel Başkanımız geldi. Keşke bize de yapsaydınız. Duyumlarımız öyledir ki. OSB'deki bütün fabrikalar kapatılıp işçi getirecekler. Malatya Teyakkuz halinde. Gelen AK Parti Genel Başkanı, Taraflı bir Cumhurbaşkanı. Göreceğiz yarın neler konuşulacak” dedi.

Sorunların çözülmesini de bekliyoruz

Malatya Valiliğinin düzenlediği toplantıyı eleştiren Ağbaba, “Valilik toplantı yapıyor. Bunu şiddetle kınıyoruz. Şu anda Vali, Belediye Başkanı toplantı yapıyor. Toplantıyı Ak Parti milletvekili yönetiyor. Sayın Vali, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı, vekil senin amirin mi? Bu kadar siyasetin yozlaştığı, devletin çivisinin çıktığı, adeta parti devletine dönüşmüş bir şehirle karşı karşıyayız. Milletvekilleri de ceplerinden vermiyor, resmen hırsızlık yapıyor. Bütün milletvekillerini itham ediyorum. Böyle utanmazlık olmaz. Çıkarın faturayı yiğitseniz. Bunların hesabımı soracağız. Millet yoksul, aç geziyor, Bizimkiler gösteriş yapıyor. Dernekler, odalar, siyasi partiler bakalım, kimse bir şey söyleyecek mi. Gözümüz üzerinizde. İnönü üniversitesi 1795 te yapıldı. Yakında Üniversiteyi biz yaptık derler. Kuzey çevre yolu, Yoncalı barajı bitirilemedi. Yakında Adıyaman'daki Komagene krallığındaki heykelleri de biz yaptık derlerse şaşırmayın. Ya da Kervansarayı biz yaptık derlerse şaşırmayın. Onu da ben yaptım diyebilirler. Battalgazi'deki Ulu Camiyi, Darende'deki, Arapkir'deki tarihi camileri de biz yaptık derler. Dikkat etmek lazım. Malatya'da 26 yıldır bitirilemeyen Yoncalı barajımız, bitirilemeyen yollarımız var. Hala Erkenek, Söğüt göletlerinde su tutulamıyor. Onların çözülmesini de bekliyoruz. Malatya'yı maalesef Yeşilyurt belediyesinden dolayı dünya tanıdı. Bu işin içinde para var mı, var. İçişleri Bakanlığı soruşturma izni vermedi. Belediye çalışan işçiler İşten çıkarma ile tehdit ediliyor. Mitinge katılım zorunlu. Devlet memurları zorlanıyor. Kimse isteği dışında katılmasın. Bir şey olursa arkanızdayım” diye konuştu.

Bakmadan Geçme