Malatya'nın ilçelerinde durum ne?

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Seçimi sonuçlarına göre Malatya'nın merkez ilçeleri olan Yeşilyurt ve Battalgazi'de ipi Cumhurbaşkanı Erdoğan göğüslerken Ak Parti birinci parti oldu. 

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Seçimi sonuçları şekillenmeye devam ederken, Malatya'nın ilçelerindeki sonuçlar da önemini koruyor. Malatya'nın 13 ilçesinde Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Seçimi sonucuna göre Arguvan ve Hekimhan ilçelerinde CHP oy oranlarında önce yer alırken, geriye kalan 11 ilçede Ak Parti oy oranlarıyla ilk sırada yer aldı.
Malatya'da geriye kalan 11 ilçede veriler şu şekilde yer almakta: Malatya'nın diğer ilçelerinde Akçadağ'da yüzde 35 ile ilk sırada yer alırken, CHP yüzde 28 ile birinci parti oldu. Arapgir'de Ak Parti yüzde 38, CHP yüzde 35, Arguvan'da ise CHP yüzde 56 oy alırken, Ak Parti yüzde 14 oy aldı. Darende'de Ak Parti yüzde 50' ulaşırken, CHP yüzde 13 oy oranına ulaşabildi. Doğanşehir'de ise Ak Parti ve CHP oy oranlarında kıyasıya mücadele ederken, Ak Parti yüzde 32, CHP ise yüzde 30 oldu. Doğanyol'da Ak Parti yüzde 55, CHP ise 15 oranını gördü. Hekiman'da ise CHP ipi önde göğüslerken, Ak Parti ikinci sırada yer alarak, CHP yüzde 45, Ak Parti yüzde 25 oldu. Kale ilçesinde ise, Ak Parti yüzde 68 iken, CHP yüzde 7'de kaldı. Kuluncak'da Ak Parti yüzde 34, CHP ise yüzde 26 oy aldı. Pütürge'de Ak Parti oy oranı yüzde 60, CHP 12 iken son olarak Yazıhan ilçesinde ise, Ak Parti yüzde 39 oy oranına ulaşırken, CHP ise yüzde 23 oy oranına sahip oldu.

Bakmadan Geçme