Malatya'nın Gizli Lezzeti MasterChef'te Ortaya Çıktı: Arapgir Delikız Baklavası Nasıl Yapılır? İşte Adım Adım Tarif…
TV8'in popüler yarışması MasterChef'te kaptanlık oyunu kapsamında yarışmacılardan baklava yapmaları istendi. Yarışmanın ünlü şefi Somer Şef, baklava çeşitleri arasında Malatya'nın coğrafi işaretli lezzeti Arapgir Delikız Baklavası'na da vurgu yaptı. İşte bu nefis tatlının adım adım tarifi ve malzemeleri…
TV8'in en çok izlenen programı MasterChef'te dün akşam yaşanan heyecan dolu kaptanlık oyununda yarışmacılar, Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden baklava yapma göreviyle karşı karşıya geldi.
Yarışmanın deneyimli şefi Somer Şef, yarışmacılara birbirinden farklı baklava çeşitlerini tanıtırken, Malatya'nın gözde lezzeti olan ve coğrafi işaretle tescillenmiş Arapgir Delikız Baklavası'na da özel bir vurgu yaptı.
Sonra pekmezin içerisine dökülür. Buna yarım çay bardağı su ilave edilir. Geniş bir tepsinin üzerine yufka ekmeğinden bir tane serilir.
Üzerine yağlı pekmez ince bir sır tabaka halinde sürülür. Tekrar bir yufka serilip yağlı pekmez sürülür. Yufkalar bitinceye kadar aynı işlem yapılır.
Tamamlandıktan sonra en üst yufkanın üzerine pekmez sürülmez. Bir bıçakla baklava dilimi şeklinde yufkalar kesilerek tabaklara konulup servis yapılır.