Malatya merkezde rezerv alan sayısı belli oldu!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, şehir merkezinde 44 rezerv alanın belirlendiğini söyledi.

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde esnaf ve muhtarlarla bir araya gelen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, inşa çalışmalarıyla ilgili gelişmeleri aktardı.

Şehir merkezinde yaklaşık 44 rezerv alanın belirlendiğini kaydeden Er, “Şehrin dokusu bozulmasın, şehrin merkezinde herkes kendi yerinde, kendi komşularıyla yaşamlarına devam etsin diye Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız tarafından rezerv alanları belirlendi. Şehir Merkezinde yaklaşık olarak 44 rezerv alanı belirlendi. Birinci etap kapsamında şehir merkezinde çalışmalar devam ediyor. Çalışmalar belli bir aşamaya geldi.”dedi.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile birlikte Malatya'daki çalışmaların ivme kazandığını aktaran Er, şunları ifade etti: “ Rezerv alanları ile ilgili ihaleler hızlı bir şekilde devam ediyor.

Cumhurbaşkanımız ve devletimiz tüm varlığıyla deprem bölgelerinde hiçbir şeyi esirgemiyor. Bizim birinci önceliğimiz insanların kalıcı konut ve kalıcı iş yerlerine erişmesidir. Bunun için yoğun bir çabamız var. Bakanlığımız da bu konuda çok çaba sarf ediyor” diye konuştu.”

Yorumlar 6
Biçimsiz 10 Ağustos 2024 18:51

Arkadaşlar boşta başında rezerv alana giren az hasarlı bina yıkılmadı buradan hareketle yargitay kararı bozabilir mi diye düşünüyorum? Emsal karar var çünkü

Fahrettin 09 Ağustos 2024 23:08

Merkez hamidiye mah antepli şok rezerv ilan edildi burda az hasarlı ve hasarsız evler var bunlada yazık günah degilmi buraları rezerv ilan ediyorsunuz .

Hshd 09 Ağustos 2024 17:44

Hacı Abdi mahallesi neden rezer olan olmuyor hacı Abdi mahallesi komple yıkılmış neden burada rezer olanı yapılıyor 18 ay oldu daha bir şey yok söz verenler sözünde durmadı bir yılda yapacaklardı

Malatya 09 Ağustos 2024 13:34

Müstakil/ tek sahsa ait binalarin rezerv alana cevirip Insanlarin * Mallarina Çökercesine el koyup * baskalarini da arsaya / binaya dahil ediliyor olmasinin DÜŞMAN İŞGALİNDEN FARKI NE ACABA? Depremde Allah' bile nasipten cikartmadi da K.Maras'taki gibi birilerinin keyfiyesi/ rantiyesi icin mi acaba !

Adalet 09 Ağustos 2024 09:59

Başkan başkan merkezde hasarsız Az hasarlı ALANLARİ REZERV ALAN İLAN EDİLİYOR Ganimet anlayışı ile milletin malına cokuluyor yazık günah bu millet nereye gitsin şehri terkmi etsin bu işgale artık dur deyin Allah'ın hesabı azabı çetindir hakkı ayakta tütün.

Adalet 09 Ağustos 2024 09:54

Başkan başkan merkezde hasarsız Az hasarlı ALANLARİ REZERV ALAN İLAN ETMEK KİSİNİN KISACA TOPRAĞINI İŞGAL ETMEKTİR hukukta sebepsiz yere zenginleşmedir yazık günah Allah'ın hesabı azabı çetindir.

Bakmadan Geçme