Malatya Kültür Mirası Okulu'nda Bir Yıl Boyunca Malatya'nın Tarihi Ele Alındı
Malatya Kent Konseyi tarafından düzenlenen ve bir yıl süren 'Malatya Kültür Mirası Okulu' programının son oturumu yapıldı. Katılımcılara belgelerinin verildiği programda, Malatya'nın tarihsel mirası ve geleceği üzerine önemli değerlendirmeler yapıldı.
Malatya Kent Konseyi Tarih ve Kültür Mirası Çalışma Grubu tarafından başlatılan “Malatya Kültür Mirası Okulu” projesinin birinci yılı tamamlandı.
Malatya Kent Konseyi Konferans Salonu’nda düzenlenen kapanış programına Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Dr. Hasan Batar, Kültür Mirası Çalışma Grubu Temsilcisi Orhan Tuğrulca, Süleyman Demir ve Kültür Mirası Okulu eğitmenleri katıldı.
Programda bir yıl boyunca gerçekleştirilen eğitimlerin sonunda katılımcılara belgeleri takdim edildi. Dr. Hasan Batar, yaptığı konuşmada Malatya’nın kültürel mirasının korunması ve geleceğe taşınması adına büyük bir sorumluluk taşıdıklarını vurguladı.
Batar, “Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Malatya’mızın ne kadar kıymetli bir hazine olduğunu bir kez daha öğrenmiş olduk” dedi.
Kültür Mirası Çalışma Grubu Temsilcisi Orhan Tuğrulca ise, Malatya’nın tarihsel önemine dikkat çekerek, "Malatya kadim bir geçmişe sahip ve bu geçmişin toparlanması çok önemli. Bu projeyle şehrimizin misyonunu yeniden hatırlamayı ve geleceğe taşımayı amaçlıyoruz" dedi.
Eğitimlerin son oturumunu veren Tarihçi Süleyman Demir, “100 Yılını Geride Bırakırken Milli Mücadele Döneminde Malatya” başlıklı sunumunda, Birinci Dünya Savaşı ve Balkan Savaşları'nın ardından Malatya'nın sosyal, kültürel ve ekonomik durumunu anlattı. Demir, döneme ait fotoğraflar eşliğinde yaptığı sunumun sonunda katılımcıların sorularını yanıtladı.
Programın ikinci bölümünde, Malatya Kültür Mirası Okulu’na katkı sağlayan eğitmenlere teşekkür belgeleri verildi. Ayrıca, program boyunca eğitimlere katılan öğrencilere de katılım belgeleri takdim edildi. 2025 yılında yapılacak yeni çalışmalar hakkında da katılımcılar arasında fikir alışverişi yapıldı.