Malatya Kışla Caddesi'nde Yaşananlar: Yıkım Başladı, Esnaf Direniyor!
Malatya'da 6 Şubat depremleri sonrası rezerv alan ilan edilen Saray Mahallesi sınırları içerinde bulunan Kışla Caddesi'nde yıkım başladı. Peki Kışla Caddesi'nde bulunan esnaf iş yerlerini boşalttı mı? İşte Tüm Soruların Yanıtları!
Malatya'da deprem sonrası kent merkezinin yeniden inşa süreci devam ederken, rezerv alan ilan edilen Saray Mahallesi Kışla Caddesi'nde esnaf kendilerine verilen tahliye süresinin sonunda esnafların bir kısmı iş yerlerini boşalttı ve yıkım işlemi başladı. Caddede bulunan ve yürütmeyi durdurma kararı alan birkaç esnaf ise, faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor.
Esnaf Yusuf Alataş, Kışla Caddesi'ndeki iş yerinde yürütmeyi durdurma kararı aldığını belirterek, yaşadıkları zorlukları şu sözlerle anlattı: "Geldiğimiz nokta maalesef gördüğünüz bir manzara var. Yürütmeyi durdurma kararımız var. Buna rağmen işlerine devam ediyorlar. Önce elektriğimizi kestiler. Şimdi de önümüzde barikat kuruyorlar. Artık ne yapacağımı da bilmiyorum ama sonuna kadar buradayız. Mahkeme sonuçlanana kadar da dükkanlarımızdan çıkmayacağız. Yıktırmayacağız."
Alataş, seslerinin Cumhurbaşkanına ulaşmadığını ve Malatya'da adaletin olmadığını belirterek, "Başından beri Cumhurbaşkanıma söylemeye çalışıyorum ama sesimiz bir türlü gitmiyor. Malatya'da adalet yok. Malatya'da zulüm var. Yürütmeyi durdurma kararına rağmen bizi dinleyen bir yönetici yok," dedi.
Yusuf Alataş, esnaf arkadaşlarının dükkânlarını boşalttığını ve konteynerlerin olmadığını belirterek, "Yıkmak için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Ama biz diyoruz ki mahkeme kararı çıkana kadar sabırlı olsunlar. Hala sürekli devam eden bir süreç var. Yürütmeyi durdurma kararı var. Tahliye yapamazlar kararı var," ifadelerini kullandı.
Alataş, mülkiyet haklarının korunmadığını belirterek, "Zaten burası zemin artı bir. Başından beri hasarsız. Başından beri hasarsız ama rezerv alanı diye istemedikleri tüm şeyler yapıyorlar. Biz istemiyoruz. Lütfen bize sahip olun. Rezerv alandan çıkarın" dedi.
Pütürgebeyleri Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Emin Ayten, Kışla Caddesi’nde emlak ofisi olduğunu belirterek, "31 Mart seçimlerinden önce Milletvekillerinden Abdurrahman Babacan geldi. Burada dedi ki ocak ayına kadar burada oturabilirsiniz dediler. Millet buna rağmen oy verdi. Geldiğimiz noktaya iki hafta önce de bakan buraya geldi. Bakan dedi ki? Mal sahiplerimize gereken destek verilecek dedi. Ve ondan sonra polis, zabıta, jandarmalar eşliğinde buraya geldiler," ifadelerini kullandı.
Kışla Caddesi’nde mülk sahibi olan Levent Bedir Şehvelioğlu da, "Levent apartmanın sahibiyim. Sesimiz olun. Çünkü sesimizi duymuyorlar. Çevre Şehircilik ve Valilikten mahkeme savunma istiyor. Savunmanın ana temeli onaylanmış proje. Projeyi niye hakla paylaşmıyorsunuz?" dedi.
Malatya’da Battalgazi İlçesine bağlı Saray Mahallesi’nin rezerv alan ilan edilmesinin ardından bölgede tahliye çalışmaları başladı.
Tahliye sürecinde Kışla Caddesi’ndeki esnafın iş yerlerini boşaltmayarak faaliyetlerini sürdürmeye devam etti.
Yaşanan süreçlerin geldiği noktada Kışla Caddesi’nde esnafların bir kısmı iş yerlerini boşalttı.
Esnaflardan bazıları ise faaliyetlerini sürdürmeye devam ederken, bir yandan da yıkım işlemleri başladı.