Malatya kayısısı rekordan rekora koşuyor!

Dünya kuru kayısı üretiminin yaklaşık yüzde 85'inin yapıldığı Malatya'da 2024 yılı tahmin kuru kayısı rekoltesi 107 bin 517 ton olarak açıklandı. 

Türkiye'nin Avrupa Birliği coğrafi işaret belgesi alan Malatya kayısısında 2024 yılı tahmini rekoltesi Vali Ersin Yazıcı tarafından kamuoyuna açıklandı.

Valilik binasında gerçekleşen basın toplantısında Vali Ersin Yazıcı, beraberinde Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan ile Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Akar ile birlikte tahmini rekolteyi açıkladı.


Tahmini rekolte ile ilgili Valilikten yapılan açıklamada, Malatya'da yaklaşık 40 bin ailenin geçim kaynağı olan kayısının, Türkiye kuru kayısısının yüzde 90'ını dünya kuru kayısı üretiminin ise yüzde 55'ini karşıladığı belirtildi. Açıklamada, kuru kayısıda yıllık 400-500 milyon dolar gelir sağlandığı ve Malatya'nın kayısı üretiminde dünyada bir marka olduğu belirtildi.


Yapılan değerlendirmeler sonucunda 2024 yılı kuru kayısı miktarının 107 bin 517 ton olduğu tahmin edildiği belirtildi.

Yorumlar 1
Köylü 15 Haziran 2024 21:55

Ey Allah tan korkmaz kuldan utanmazlar Malatya lı kayısı üreticilerinin yıllardır sırtından kene gibi geçindiniz üreticiyi yok saydınız kayısıya ne vekiller sahip çıktı ne Malatyalı iş adamları sahip çıktı. Her yıl olduğu gibi ucuza kapatmak için rekolteyi yüksek gösterip milletin malına çökün bakalım Allah size bir depremle tokat vurdu ikincisi daha ağır olur bunu bilin aklınızı başınıza alın.

Bakmadan Geçme