Malatya Kayısı'sı Diyarbakır Fuarı'nda
Diyarbakır'da Türkiye'nin dört bir yanından lezzetler 'Mezopotamya Gurme ve Yöresel Bahar Lezzetler Fuarı'nda yerini aldı. Erzurum'un cağ kebabı, Van'ın otlu peyniri, Siirt'in fıstığı, Diyarbakır'ın kadayıfı ve örgü peyniri, Antalya'dan zeytin'in yanı sıra yüzde 85'i dünyaya ihraç edilen Malatya'nın kayısısı da diyarbakır fuarında yerini aldı.
Fuar, 45 ilden gelen 135 katılımcı firma ile ziyaretçilerine unutulmaz bir gastronomi deneyimi sunuyor. Geleneksel cağ kebapları, döner çeşitleri ve bölgeye özgü kahvaltılık ürünler fuarın öne çıkan lezzetleri arasında yer alıyor. Fuar, her gün saat 11.00 ile 20.00 arasında Mezopotamya uluslararası fuar ve kongre merkezinde ziyaret edilebilecek. Yöresel tatları keşfetmek isteyenler, birbirinden özel ürünleri tadabilir ve katılımcı firmalardan doğrudan satın alma imkânı bulabilir. Fuar, 13 Nisan’da sona erecek. Lezzet dolu bu şöleni kaçırmak istemeyenler için Diyarbakır, bir hafta boyunca gastronominin kalbinin attığı adres olacak.
Proje Müdürü Umar Fırat, fuarın sabah 11.00'den akşam 20.00'ye kadar ziyaretçilere açık olacağını söyledi. Fırat, "9 gün süren bir fuar yaklaşık, 135 katılımcı firmamız ve 45 ilden gelen değişik markalar burada kendi ürünlerini tanıtıp sergiliyorlar. Renkli geçen bir fuar, örnek verecek olursak Erzurum’un cağ kebabı, Van’ın otlu peyniri, Siirt’in fıstığı, Diyarbakır’ın kadayıfı ve örgü peyniri, Antalya’dan zeytin, Malatya’nın kayısısı gibi farklı coğrafi tescili ürünler fuarımızda yer almakta. Bütün Diyarbakırlı hemşerilerimizi fuarımıza bekliyoruz. 13 Nisan akşam 20.00’a kadar da fuarımız devam edecektir" dedi.
Esnaf Miraç Tünen, birinci günden çok memnun kaldıklarını ifade ederek, "Gelmeyen bütün vatandaşlarımızı bekliyoruz. Herkesi davet ediyoruz ve çay içmeye de bekliyoruz. Çayımız kahvemiz sizleri bekliyor" ifadelerini kullandı.
Erzurum’dan fuara katılan cağ kebabı ustası Recep Küçük ise, Erzurumlu olarak cağ kebapla yerlerini aldıklarını dile getirerek, etin en doğal halini burada hala sunmak istediklerini ve onun için burada olduklarını kaydetti.