Malatya için yoğun mesai

AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile birlikte Malatya'da yoğun bir gün geçirdiklerini belirterek, gün boyu devam eden ziyaretler ve toplantılar çerçevesinde, kentteki süreçlerin hızlandırılması için önemli kararlar alındığını ifade etti.

TAKİP ET

Güne, sivil toplum kuruluşları ve medya temsilcilerinin de katıldığı değerlendirme ve istişare toplantısıyla başladıklarını ifade eden Milletvekili Babacan, toplantının ardından Bakan Kurum ile birlikte, şehir merkezi ve Saray-Kışla Caddesi bölgesi başta olmak üzere çeşitli şantiye ve saha ziyaretlerinde bulunduklarını belirtti.

Rezerv Bölgelerde İhaleler ve Tahliyeler Başlıyor

Babacan yaptığı yazılı açıklamada, "Malatya'da ilan edilmiş tüm rezerv bölgelerin ihaleleri Ağustos ayı sonuna kadar tamamlanacak. Aynı zamanda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi'nin koordinasyonunda tahliye işlemleri başlatılacak ve boşaltılan binaların yıkımları gerçekleştirilecek. Bakan Kurum'un talimatıyla, rezerv bölgelerdeki boşaltılmış binaların yıkımları hemen yarın itibariyle başlayacak. Ardından, ihalesi yapılan tüm rezerv bölgelerde inşaat çalışmaları eş zamanlı olarak başlatılacak.

Koordinasyon Komisyonu Oluşturuldu

Sürecin hızlı ve verimli ilerlemesi için Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bir koordinasyon komisyonu kuruldu. Bu komisyon, rezerv bölgelerdeki tahliyeler, konteyner organizasyonu ve yıkım işlemlerini Valilik ve Bakanlık ile birlikte yürütecek.

Orta Hasarlı Binalar İçin Yeni Düzenlemeler

Orta hasarlı binalar için ruhsat süresinin dolduğunu belirten Babacan, bu binaların artık ağır hasarlı bina statüsüne alındığını ve hak sahipliğine dahil edilerek kuralara katıldığını duyurdu. Ağır hasarlı olarak değerlendirilen bu binaların yıkımı yarın başlayacak. Güçlendirme ruhsatı alınmış binalar için ise AFAD aracılığıyla kredilendirme işlemleri başlatıldı. Orta hasarlı binaların güçlendirme kredisi işlemlerinin hızlanması amacıyla AFAD'a ek personel temini sağlanacak" ifadelerini kullandı.

Babacan, sürecin hızlanmasının tek gündem olduğuna dikkat çekerek, tüm tarafların koordineli bir şekilde çalışacağını belirtti.

Yorumlar 2
Malatya 06 Temmuz 2024 11:47

Mahkemeleri sonlandirin.kakarlari hemen versinler. Binamız ne yıkılıyor ne güçlendiriliyor. Arada kaldık.

Hakim 06 Temmuz 2024 02:49

Babacanın ifade ettiği gibi koordineli bir şekilde, asrın felaketini asrın rantına çevirecek barbarlıkla zulüm şahlanacak, zorbalıkla da olsa vatandaşın malına çökülecek ve tüm bunlar devlet organları kullanılarak Ankara'da iş kovalayan,fahiş fiyatlara ihale alanlara rant bölgesi sözümüz yerine getirilmesi için çok otoriter bir duruşla halkın mülkünü ırzına göz koyarak her şey oldu bittiyle bu zorbaca uygulamayı yapacağız diyor.ne kadar barbar bir anlayışla rezerv alan barbarlığının savunucusu olarak rezerv alan zararına dahi olsa kimsenin gözünün yaşına bakmadan azap olacağım diyerek basın açıklaması yapıyor.rezerv alan zorbalığıyla zararına mülkü gasp edilemeye çalışılan bir fert olarak mülkümüzün ırzına musallat olanları naletliyorum.şayet varsa adaletin bir zerresi mahkemeler de hakkımızı arayacağız.nalet olsun rezerv alan dayatmasına sebep olan ve bu denli gözünü karartıp alçaklık yapanlara.devleti yöneten liyakatsizler depremzedelere ev yapacağız bahanesiyle rezerv alan ilan ettiğiniz yerlere üç kuruş fiyat biçip birde katmerli dehşet rakamlara bölge insanına iklimine uymayan 85m2 evi milyonlarca lira sayıp zalimlikte çığır açan siz zalimler ölüm sizi de bulacak.kimi vatandaşın zararına da olsa rezerv alan zorbalığıyla azap olmaya çalıştığınız kişiler elbet hesap günü hesabını soracak.malatya nın vekilleri şayet bu şehrin vekiliyse oldukça vasat daireleri oldukça kazık fiyata nasıl yapılır diye tek yürek bir şekilde Ankara nin Anadolu'ya yapacağı zalimliğe engel olacaklarına ne acı ki sanki ihaleyi alanların iş takibi tarzı tavır sergiliyorlar.rezerv alan zorbalığı deprem bölgesini rant bölgesine çevirmenin halka zulmetmenin yolu yöntemi olmuştur.değil Babacan Anacan olsan ne olur zalimleşin zalimleşeceğiniz kadar varsa insanlığınız rezerv alan zorbalığını kaldırıp rıza esasını getirirsiniz.tüfenkçi vekilin ifadesiyle madem halk istiyor o halde kaldırın zorbalığı.kim istiyorsa rezerv alana dahil edin.vatandaşin zararına sözde hizmet yapmak namertliktir.bu şekilde asrın felaketi asrın rantı için mücadelenizi verin vebali sizden er geç çıkacaktır.

Bakmadan Geçme