Malatya hızlı trene kavuşuyor

TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Ufuk Yalçın, Malatya ile Sivas arasında 20 Haziran'dan itibaren bölgesel tren seferleri başlatacaklarını, bu sayede Malatya'yı Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'na bağlayıp, trenle yolculuk süresini yarı yarıya düşüreceklerini bildirdi.

Yalçın, seyahat sürelerini kısaltmak, zamandan tasarruf sağlayarak hızlı ve konforlu ulaşım hizmeti sunmak için yeni adımlar atmaya devam ettiklerini söyledi.

Bu çalışmalardan birinin de Malatya-Sivas güzergahında olduğunu belirten Yalçın, "20 Haziran'dan itibaren hizmete vermeye başlayacak bölgesel tren seferleriyle Malatya'yı Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'na bağlayacağız. Bölgesel trenimiz her gün Malatya'dan saat 08.10'da hareket ederek, Sivas'a 11.49'da ulaşacak. Sivas'tan ise 16.10'da hareket ederek, Malatya'ya 19.54'te varacak." dedi.

Yalçın, bölgesel treni aynı zamanda Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'na entegre edecekleri bilgisini vererek, şöyle konuştu:

"Ankara ile Malatya arasında konvansiyonel hatta çalışmaya devam eden 4 Eylül Mavi Ekspresi ile 15 saat 30 dakika süren yolculuk, hızlı trenle yarı yarıya düşecek. Bu bağlantıyla birlikte trenle ulaşım Malatya-Ankara güzergahında 7 saat 20 dakikaya, Ankara ile Malatya arasında 6 saat 54 dakikaya düşecek."

Hızlı tren bağlantılı bölgesel trenlerde yüzde 50 indirim

Yalçın, Malatya yolcularının hızlı ve bölgesel treni birlikte kullanarak Ankara ve İstanbul yönlerine yapacakları seyahatlerde Malatya-Sivas parkuruna yüzde 50 indirim uygulayacaklarını, sadece Malatya-Sivas parkurunda seyahat edeceklerin ise tam bilet ücreti ödeyeceğini dile getirdi.

Yolcu tercihlerini dikkate alarak müşteri odaklı yaklaşımla hizmet verdiklerine işaret eden Yalçın, Ankara-Malatya hattında hizmet veren 4 Eylül Mavi Ekspresi'nin başkentten perşembe ve cumartesi, Malatya'dan cuma ve pazar olmak üzere karşılıklı 4 sefer olarak işlemeye devam edeceğini kaydetti.

Yalçın, “Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı'mız Abdulkadir Uraloğlu'nun destekleriyle Türkiye'nin dört bir köşesinde vatandaşlarımızı hızlı trenle buluşturmaya devam edeceğiz.” dedi.

Yorumlar 10
Malta 18 Haziran 2023 20:46

Deprem olacak sanki uyarı hissi geliyor dikkat Malatya

ŞAH44 18 Haziran 2023 19:06

Dalgamı geçiyorsunuz İnsanda bunu halka duyururken insan tekrar tekrar düşünür burdan Sivas'a gideceğim oradan Ankara'ya eee yol ve saat kârım neee kocaman 2 saat 3 saat değil tam tamına 26 dakika erken gidecekmişim bi gidin öteye ağam sen bizle kafamı buluyorsunuz.

A.sasa 18 Haziran 2023 16:37

Çakma hızlı tren yerine gerçek hızlı tren istiyor Malatya ? ile destek verdik bizahmet hızlı tren ve Çevre yolu projeleri hemen yapılıp uygulansın , Malatya sürekli arka planda görülmesin

Yasin 18 Haziran 2023 13:14

Bu nasıl saçma bir haber normal tren zaten o sürede ulaşıyor Sivas' a

malatya kaysısı 18 Haziran 2023 13:06

Hızlı tren Malatya ya gelmese n3 olacak sanki tepki gösterebilecek vatandaş mı var? Yine halay çeker kutlanır olur biter

Enes 18 Haziran 2023 09:00

Ben bu kadar oy kazanıp bu kadar yalnız bırakılan başka bir şehir görmedim. Yazıklar olsun

Mete 18 Haziran 2023 08:45

2010 dan beri 2023 te hızlı tren gelecek diyordu il başkanı milletvekileri şimdide dalga geçer gibi bı müdüre açıklama yaptırıyordun ulan yatacak yeriniz yok seneye Gürkan bekleki yerelde oy verelim size

Kadizade 17 Haziran 2023 22:38

Ayıptır milleti kandırmayın neden Malatya'ya hızlı tren gelmiyor bunu da çok iyi bir şeymiş gibi lansman yapıyorsunuz

Bülent Yaşar 17 Haziran 2023 16:06

İnsanda utanma olur. Bölgesel tren en adı yolcu treni ekspres treni bile ondan üstün. Malatya'ya hızlı tren getiriyoruz demek abesle istiklal. Yazıklar olsun birkaç sene önce 2023 de hızlı treni getireceğiz diyenler şimdi bölgesel tren ile milleti kandırıyor

Dadaş 17 Haziran 2023 05:10

Kardeşim bölgesel treni sefere koyup sakın malatyaya söz olan direkt yüksek hızlı tren hattının inşaası unutulmasın malatya halkına verilen bir söz var bizler malatya halkı olarak yüksek hızlı treni malatyada görmek istiyoruz

Bakmadan Geçme