Malatya Hatay'ı örnek alsın

6 Şubat'ta yaşanan depremlerde ağır hasar alan Malatya'da yıkım işlemleri devam ediyor. Ancak kentte, yıkım sonrası yerinde ayrışma yapılması tepki çekiyor. Hatay Valiliği yerinde ayrışımım yasaklandığını duyurdu. Hatay Valiliğinin açıklamasının ardından Malatya Valiliğinin nasıl bir karar vereceği merak konusu oldu. 

6 Şubat'ta yaşanan depremlerde ağır hasar alan Malatya'da bir yandan ağır hasarlı binalarda yıkım işlemleri sürerken diğer yandan yıkılan binalar yerinde ayrıştırılıyor. Yerinde ayrıştırmaya Malatya'da esnaf ve vatandaşlar tepki göstermişti. Depremlerde en çok hasar alan illerden olan Hatay Valiliği aldığı kararla yerinde dönüşümün yasaklandığını açıkladı. Bu karar sonrası Malatya Valiliğinin yerinde ayrıştırmayı yasaklayıp yasaklamayacağı merak konusu haline geldi.
Hatay Valiliğinin yerinde dönüşüm kararı şu şekilde; “İlimiz merkez ilçelerinde, yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları çerçevesinde ayrıştırma işlemi yerinde yapılmayıp, belirlenen 61 bölgede gerçekleştirilmektedir. Yıkım sürecinin hızlandırılması, insan ve çevre sağlığının korunması adına da gerekli tedbirler alınmaktadır.”

Yorumlar 6
Malatyalı 13 Temmuz 2023 08:49

Bizimkiler sessizliği tercih eder. Hep yaptıkları şey. Nasılsın olsa gıkımız çıkmıyor ya ondan. Şimdiye kadar be yaptılar sanki

Meryem 13 Temmuz 2023 08:48

Yalan haber yıkımların ortasındayız yerinde ayrıştırma yapılıyor

Hatay defne 12 Temmuz 2023 10:46

Hatayda,da sehir içinde ayrıştırma yapılıyor hertaraf toz şehir kâbus kıyamet ????????????????????

Burak 11 Temmuz 2023 10:42

Nasıl olsa Malatya insanını salak olarak gördükleri için, hicbirseye tepki vermediklerini isyan etmediklerini, her olumsuzluğa karşı salakça baktıklarını bildikleri için her şeyi kendileri istedikleri gibi yapıyorlar

emir 10 Temmuz 2023 23:52

1 kg demir için 3 saat kepçe çalışıyor.tonlarca kütle beton defalarca zemine vuruluyor. sağlam binalar da zarar görüyor. vakit kaybı , çevre kirliliği, insan sağlığına zararı ve gürültü de cabası. akla ziyan bi çalışma. ivedilikle ve derhal son verilmeli. hatay valiliğini kutlamak gerek. doğru ve yerinde bir karar almışlar.

Mercedes 10 Temmuz 2023 20:22

Carsinin ortasinda yuzlerce insanin icinde ayristirma yapilmasina izin veren zihniyete pes demeli

Bakmadan Geçme