Malatya depremde yine unutuldu

6 Şubat'ta yaşanan depremlerle ilgili deprem belgesi hazırlayan TRT Haber, depremden en çok etkilenen iller arasında yer alan Malatya'ya belgeselde yer vermemesi tepki çekti.

Youtube Kanalı
Abone Ol

TRT Haber, 6 Şubat'ta yaşanan depremlerle ilgili deprem belgesi hazırladı. Ancak hazırlanan belgeselde, yaşanılan depremde çok büyük hasar alan, binlerce can kaybı ve yaralının olduğu Malatya'ya videoda yer verilmedi. Deprem belgeselinde Malatya'ya yer verilmemesine Malatyalılar sosyal medyadan tepki gösterdi. Vatandaşlar, “Bir şehir düşünün yapılarının %70 i yıkıldı/yıkalacak ama deprem incitmemiş. Bravo AFAD okumuş yazmış liyakatlı insanlar” yorumunda bulundular.

TRT deprem belgeseli yaptı Malatya'yı unuttu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Malatya milletvekili Veli Ağbaba, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla deprem belgeselinde Malatya'ya yer verilmemesini eleştirdi. Ağbaba, Malatya'da sanki deprem olmamış gibi maalesef kimi zaman unutuldu. Önce Afad listesine almayı unuttu. Sonra TRT deprem belgeseli yaptı unuttu. Binlerce canımız gitti. Malatya'nın %70'i depremde yıkıldı,ağır hasarlı ve yıkılacak. Malatyalılar üzgün ve haklı sitemleri” ifadesini kullandı.

Bakmadan Geçme