Malatya'daki Tapu Krizine Bakanlık Müdahalesi...! Heyet Oluşturulacak!
Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi İkizce Mahallesi'nde bazı vatandaşların tapularına kamulaştırmasız el konulduğu iddia edildi. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, konuyla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile görüştüklerini vatandaşın mağdur edilmeyeceğini söyledi.
Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi İkizce Mahallesi'nde bazı vatandaşların tapularına kamulaştırmasız el konulduğu öne sürülmüştü. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Partisinin Malatya İl Binasında düzenlediği Danışma Kurulu Toplantısı öncesi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile yapılan görüşmeye dair açıklamada bulundu.
İkizce mahallesinde yaşayan vatandaşların, bir gece aldıkları mesajla taşınmazlarına el konulduğunu öğrendiklerinde haklı olarak tepki gösterdiğini anımsatan Ağbaba, konuya ilişkin ilk olarak Bakan Yardımcısı ile görüştüklerini, ardından Sayın Bakan Murat Kurum’dan randevu talep ettiklerini söyledi. Geçtiğimiz haftalarda Haçova'da gerçekleştirdikleri çadır ziyaretine atıfta bulunan Ağbaba, “Sayın Bakan’a bir randevu talebinde bulunduk. Hem İkizce’deki vatandaşlarımız geldi, hem de Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Sami Er ve AK Parti Malatya Milletvekili Sayın Bülent Tüfekçi de eşlik etti. Çok güzel bir görüşme oldu” dedi.
Vatandaş Mağdur Edilmeyecek
Ağbaba, Bakan Kurum’un sorunu çözmek için adım atacağını belirterek, "Çok güzel bir görüşme oldu. Burada huzurlarınızda Sayın Murat Kurum'a da teşekkür etmek istiyorum. Hakikaten bir yol bulmaya çalışıldı. Bir heyet oluşturacak şimdi komisyon oluşturacak Hem TOKİ'den, Çevre Şehircilik Müdürlüğü'nden, muhtar ve köylülerden oluşan bir komisyon kurulacak ve köylüler mağdur edilmeyeceğinin sözünü aldım. Ben huzurlarınızda hem bu ziyarete eşlik eden Sayın Sami Er'e, hem de Sayın Bakan'a teşekkür ediyorum” dedi.
Gelin hep birlikte olalım
Malatya milletvekillerine çağrıda bulunan Ağbaba, “Biz milletvekili olarak eğer birlikte olabilirsek, birlikte Malatya için çalışabilirsek çok daha olumlu sonuç alabileceğimize inanıyorum. AK Parti, MHP milletvekillerine burada açık bir çağrı yapıyorum. Ben bu masada oturmaya hazırım. Gelin hep birlikte olalım. Malatya için çalışalım.Malatya'nın kalkınması için, Malatya'nın depremin yaralarını sarması için ben her türlü işbirliğine hazır olduğumuzun bu masanın da kurulmasını teklif ettiğimi belirtmek istiyorum. Büyükşehir Belediye Başkanlığı olsun olmasa da 6 milletvekili de olsun olmasa da hep beraber el ele kol kola vererek Malatya için çalışalım. Buna hazır olduğumu belirtmek istiyorum” ifadesini kullandı.