Malatya'daki Geçici Çarşılar Sigorta Kapsamında Değil! Milyonlarca Lira Zararı Olan Esnafa Destek Verilmeyecek Mi?

AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, 6 Şubat depremleri sonrasında Malatya'da kurulan geçici konteyner çarşıların resmi sigorta kapsamında olmadığını açıkladı. 

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Çavuşoğlu Mahallesi'nde bulunan ve dün akşam saatlerinde bir hırdavatçı dükkanında patlama sonrası çıkan yangında yaklaşık 25 işyeri de zarar görmüştü.

Babacan, yangın sonrası Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan ve KOSGEB Başkanı Serdar İbrahimcioğlu ile görüştüğünü belirtti. Babacan, geçici konteyner çarşılarının resmi sigorta kapsamında olmadığını ve bu nedenle standart prosedürlerin dışında bir afet desteği sağlanması için çalışmalar yapılacağını söyledi.

Babacan'ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Yangında hasar gören esnaf için devletin özel bir destek sağlayıp sağlamayacağı konusunu ele aldık. Geçici iş yerlerinin resmi sigorta kapsamında olmaması nedeniyle, standart prosedürlerin dışında bir afet desteği sağlanması için çalışmalar yapılacağını belirttik. Net hasar tespitinin İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından yapılmasının ardından, bakanlık ile koordineli olarak destek sağlanması planlanıyor.”

Özel Haber

Bakmadan Geçme