Malatya'daki 400 Üreticiye Yeni Fırsat!
Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Gaziantep'te 400 üreticiyi 30 büyük alıcıyla buluşturan 'Üreten Yöre Üreten Türkiye' projesi paydaşları bu kez de Malatya'da bir araya geldi. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, projenin bölge için önemini vurgulayarak, 'Artık balık vermek yerine, balık tutmayı öğretme zamanı ' dedi.
6 Şubat depremlerinden etkilenen Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep ve Hatay'da Güvenilir Ürün Platformu tarafından hayata geçirilen ve 400 üreticiyi 30 büyük alıcı ile buluşturan "Üreten Yöre Üreten Türkiye" projesinin 5. buluşması Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlendi.
Yerel üreticiler perakende ve e-ticaret sektörünün en büyük firmaları ile bir araya gelerek ürünlerini tanıttı.
Proje Malatya için önemli!
Buluşmanın açılışında konuşan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, deprem sonrası Malatya’daki hasara değinerek şunları söyledi:
“Odamızın 10 bin 600 üyesinin tamamı depremden doğrudan ve dolaylı yoldan etkilendi. Yani, Malatya olarak depremi en ağır haliyle yaşadık. Depremin üzerinden 16 ay geçti. Yeniden ayağa kalma mücadelesi verdiğimiz bu günlerde gelen her türlü desteğin ve uygulanan projelerin büyük önemi var. Bu kapsamda Güvenilir Ürün Platformu tarafından hayata geçirilen Üreten Yöre Üreten Türkiye projesinin şehrimizde de uygulanması büyük önem arz ediyor.
Deprem sonrası ciddi personel göçü verdik. Personel kaybımız üretimi ilk günlerde durma noktasına getirdi. Bugüne kadar gerek hükümetimiz, gerekse çeşitli fonlardan gelen destekler yeniden ayağa kalkma mücadelemize can suyu oldu. Ama artık balık vermek yerine, balık tutmayı öğretme zamanı. Kredi ve hibe gibi destekler elbette önemli, ancak ürün alımları yapmak, iş bağlantıları sağlamak daha da önem arz ediyor. O nedenle bugün ülkemizin en önemli firmalarının yetkililerinin, üyelerimizle görüşme sağlaması, ürünleri incelemesi ve iş bağlantıları kurması bizler için altın değerinde.”