Malatya Dahil 19 İlde Destek...!

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği (İstanbulSMD), bu yıl Samet, Stoneline ve VitrA firmalarının destekleriyle gerçekleşen staj programı ile 19 ilden 96 mimarlık öğrencisine staj imkanı sağlıyor. Öğrencilerin konaklama ihtiyaçları İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Planlama Ajansı-IPA tarafından karşılanıyor.

TAKİP ET

İstanbul, 4 Temmuz 2024 - İstanbul Serbest Mimarlar Derneği (İstanbulSMD), Malatya ve 11 ilde depremden etkilenen ve ihtiyaç sahibi mimarlık öğrencilerine yönelik “İstanbulSMD Staj Programı”nı sürdürüyor. Bu yıl, Samet, Stoneline ve VitrA firmalarının desteğiyle gerçekleştirilen programda, Türkiye genelinden 19 ilden gelen 96 öğrenci, İstanbulSMD üyesi 43 mimarlık ofisinde 1 ay süreyle staj yapacak.

Programın koordinasyonunu İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Planlama Ajansı-IPA üstlenirken, ArchNetwork ise fon bulma gönüllüsü olarak destek veriyor. Öğrencilerin konaklama ihtiyaçları İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve IPA'nın katkılarıyla karşılanacak.

İstanbulSMD Başkanı Ali Hızıroğlu, staj programına dair şunları söyledi: “Depremlerin açtığı yaraların sarılması uzun yıllar alacak. Bu program, derneğimizin toplumsal sosyal sorumluluğu olarak gerçekleştirdiği en geniş katılımlı projelerden biridir. Paydaşlarımızın desteğiyle programı genişleterek devam ettiriyoruz. Bu nedenle programın gerçekleşmesini sağlayan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz.”

Program kapsamında ayrıca İstanbul Bilgi Üniversitesi, Salt ve Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi iş birliğiyle etkinlikler ve geziler düzenlenecek. İstanbulSMD, geçen yıl depremlerden etkilenen okulları önceliklendirerek başlattığı staj programını bu yıl Türkiye geneline açarak daha geniş bir kitleye ulaşmayı hedefliyor

Bakmadan Geçme