Malatya'da yurtlar boşaltılıyor

Asrın Felaketinde büyük acılar yaşayan ve evlerini büyük korkularla terk eden depremzedeler Kredi Yurtlar Kurumu Öğrenci Yurtlarına yerleştirilmişti. KYK yurtlarında kalan depremzedeler yurtlardan çıkarılarak konteynerlere yerleştiriliyor. Deprem nedeniyle Malatya'yı terk edip başka illerdeki KYK yurtlarında kalan depremzedeler ise Malatya'ya dönmeye başladı.

6 Şubat'ta meydana gelen 7.8 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde yüz binlerce kişi yakınlarını kaybederek evsiz kaldı. Depremzedelerin bir kısmı deprem bölgesindeki ve yurdun değişik bölgelerindeki KYK yurtlarına yerleştirildi. Yeni eğitim, öğretim yılı yaklaşırken bir çok ilde depremzedelere 31 Temmuz'a kadar süre tanınmıştı. Verilen sürenin dolmasının ardından Malatya'daki depremzedeler konteynerlere yerleştirilirken şehir dışında olan Malatyalılar da, geri dönmeye başladı.
Battalgazi Kız Öğrenci Yurdu gibi Malatya'da yer alan öğrenci yurtlarında kalan depremzedeler dün akşam saatlerinde tahliye edilmeye başlandı. Şehir dışındaki depremzedeler, otobüslerle Malatya'ya ve deprem bölgesine doğru yola çıktı.
Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri ise yeni eğitim öğretim yılı öncesi yurtlarda tadilat ve tamirat yapılacağı için yurtların tahliye edildiğini belirtiyor. Tadilat sürecinin yeni eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi hedefleniyor.

Bakmadan Geçme