Malatya'da yerinde dönüşüm başlıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yerinde Dönüşüm Projesi çerçevesinde deprem bölgelerinde, Yapım ve Dönüşüm Ofisleri kurulacağını söyledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, deprem bölgesinde hayatın normale dönmesi için çalışmaların devam ettiğini duyurdu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, deprem bölgelerinde uygulanmaya başlanan Yerinde Dönüşüm Projesi çerçevesinde, ‘ Yapım ve Dönüşüm Ofisleri'nin kurulacağını aktaran Bakan Özhaseki, paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Depremden yoğun bir şekilde hasar gören il ve ilçelerimizde, Bakanlığımızın her bir safhasını denetleyeceği ' Yerinde Dönüşüm' projemizi hızlandırmak için ' Yapım ve Dönüşüm Ofisleri' kuruyoruz. Söz verdiğimiz gibi yaraları tamamen sarmak ve vatandaşlarımızı bir an önce güvenli konutlarına kavuşturmak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.”

Yorumlar 4
Mahmut yorumsuz 08 Temmuz 2023 10:40

Yerinde duruşş!!!! Böyle bir seçenek için verilen hibe ve kredi miktarı çok az nasıl olurda 1 milyon tl ye ev yaptıracağız demir çimento vb malzeme fiyatları almış başını gidiyor. Bir işçi günlük bin TL istiyor. Ben çarmuzu mahallesinde ikamet ediyorum şuulandırma adı altında arsalarımız istimlak edilmiş haberimiz olmadan üzerinden zaman geçmiş itiraz hakkınız yok.en iyisi gidip belediyenin önüne çadır kurup bundan sonra kalan ömrümüzü orada bitirelim. Hakkımızı peşkeş çekenlere hakkımız haram zıkkım olsun

.urar 04 Temmuz 2023 16:40

İnşallah yerinde olur çünkü insanların hepimizin yatırımları var malları var eve adam 5 tane evi mecbur verilmesi lazım herkes çalışmış almış

Gakgo'istan 04 Temmuz 2023 02:23

Bunun adı da kentsel dönüşüm mü olacak? Yoksa Yık Yap mı?Bu şehirler bu şekilde ne genişler rahatlar nede hiçbir sıkıntı çözülür.Yazik,böyle bir fırsat hiçbir zaman ele geçmez idi.

Talha 03 Temmuz 2023 08:56

Yine 1 arabanın sığmayacağı dar sokaklar kaldırıma park eden araçlar park yeri olmayan binalar yani bir gelişme yok

Bakmadan Geçme