Malatya'da Yeni Bir Döneme Giriyor: Rezerv Alanlarında Başlayacak..!

Kahramanmaraş merkezli depremlerle büyük yıkım yaşayan Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde, imar planı onaylandı. Doğanşehir Belediye Başkanı Mehmet Bayram, 7/24 çalışarak imar planının onaylanmasını sağladıklarını belirtti ve ilçenin yeniden inşası için hızlı bir şekilde harekete geçeceklerini duyurdu.

TAKİP ET

6 Şubat'ta meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ağır şekilde etkilediği Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde, imar planı nihayet onaylandı. Doğanşehir Belediye Başkanı Mehmet Bayram, göreve gelir gelmez ekipleriyle birlikte gece gündüz çalışarak imar planını onaylatmayı başardıklarını ifade etti. Bayram, "İmar planımızın onaylanması, ilçemizin yeniden inşası için ilk adımı attığımız anlamına geliyor" dedi.

Başkan Bayram, depremlerin ilçede yarattığı maddi ve manevi yaraların sarılması için çalıştıklarını belirterek, “İmar planının onaylanmasında emeği geçen başta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum'a ve tüm ekip arkadaşlarına, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Sami Er'e ve tüm ilgili birimlere teşekkür ederim" dedi.

Bayram, imar planının onaylanmasının hemen inşaat izni verileceği anlamına gelmediğini, öncelikle parselizasyon çalışmalarının yapılacağını söyledi. "Planlı saha içerisindeki tüm parsellerin yeniden düzenleneceğini, kadastral kayıklıkların giderileceğini ve parsellerin yapılaşmaya uygun hale getirileceğini" belirten Bayram, bu sürecin Büyükşehir Belediyesi tarafından yönetileceğini ekledi.

Ayrıca, rezerv alanlarına yapılacak binaların temellerinin atılacağını duyuran Bayram, "Bakanlığın talimatları doğrultusunda çalışmalarımıza hızla devam edeceğiz. Kısa süre içinde yeni tapular dağıtılacak ve binaların inşası başlayacak. İlçemize hayırlı olsun" diye konuştu.

Bakmadan Geçme