Malatya'da utandıran görüntü

6 Şubat'ta yaşanan depremler sonrası Malatya Şeker Fabrikası sahasında kurulan çadırlar geçtiğimiz günlerde kaldırıldı. Ancak çadır kentten geriye kocaman çöp yığını kaldı. 

Youtube Kanalı
Abone Ol

6 Şubat tarihli depremlerden en fazla etkilenen illerden olan Malatya'da depremler sonrası vatandaşlar kentteki parklara ve boş alanlara yerleştirildi. Bu alanlardan olan biri de Malatya Şeker Fabrikasının içerisinde buluna boş alan. 1 Eylül'de açılması planlanan şeker sezonu için kaldırılan çadır yerlerin oluşan çöp yığınları tepkilere neden olurken, vatandaşlar, görüntülerin Malatya'ya yakışmadığını dile getirdiler.
6 Şubat merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da birçok bina yıkıldı ve ağır hasar aldı. Depremin ilk anından itibaren evleri yıkılan ve ağır hasar alan depremzedeler Malatya Şeker Fabrikası civarında kurulan çadır kentlere yerleştirilmişti. Şeker fabrikasının pancar üretim sezonunun yaklaşmasıyla birlikte çadırlar kaldırıldı. Ancak çadır kentten geriye kocaman çöp yığınları kaldı. Çöpleri görenler duruma tepki göstererek, belediyelerin çöp toplamaktan aciz olduğunu dile getirdiler. Çadır yerlerindeki çöplerin toplanmaması, kötü görüntü ve koku yayması ile çileden çıkan vatandaşlar yetkililerden yardım istedi.

Bakmadan Geçme