Malatya'da tezgahlar kaldırılıyor

6 Şubat'ta yaşanan depremlerde ağır yara alan Malatya'da binlerce iş yeri yıkıldı ya da ağır hasar aldı. İsyeri yıkılan esnaflar ise depremlerden sonra İnönü Kapalı Çarşısı civarında ve işlek cadde üzerinde tezgah açıp çadırlarda hizmet vermeye başladı. Kentin genelinde geçici olarak açılan işyerlerine 1 Haziran'a kadar uyarı verilmişti ancak bu süre ileri tarihe atıldı. Bu sabah büyükşehir belediyesine bağlı zabıta ekipleri kent merkezinde vergi levhası olmayan ve kaldırımları işgal eden çadırları bulunduğu yerden kaldırdı.

Kentin genelinde geçici olarak açılan işyerlerine 1 Haziran'a kadar uyarı verilmişti ancak bu süre ileri tarihe atıldı. Bu sabah büyükşehir belediyesine bağlı zabıta ekipleri kent merkezinde vergi levhası olmayan ve kaldırımları işgal eden çadırları bulunduğu yerden kaldırdı.

'Gideceğimiz yer yok'

Sabah saatlerinde zabıtaların tezgahları kaldırmalarını istediklerini söyleyen esnaf Yaşar Yiğit:, “Gideceğimiz yer yok. Televizyona çıktıklarında, dışarıda olan Malatyalılara, memlekete dönün diyorlar ama buradakileri mağdur ediyorlar. Buraya gelip duygu sömürüsü yapıyorlar, ‘Vicdanımız sızlıyor ' diye. Ancak durum bu şekilde” dedi.
Kapalı Çarşı Meydanında ayakkabı sattığını belirten Birol Şeker, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın, bayrama kadar müsaade ettiğini, bu söze güvenerek mal aldıklarını ifade etti. Şeker, şuanda borçlandıklarını ve gidecek yerlerinin olmadığını belirtti.

Hem Malatya canlansın diyorlar hem de mağdur ediyorlar

Şeker, şehir dışına gitmek yerine Malatya'da kalmaya devam ettiklerini vurgulayarak şu ifadelere yer verdi: “Yer göstermiyorlar, kaldırın nereye koyarsanız koyun diyorlar. Biz şehir dışına gidecektik, bize gitmeyin dediler. Ancak halimiz bu. Ekmek paramızı kazanmaya çalışıyoruz ama yardımcı olmuyorlar. Hala konteyner bekliyoruz. Kura çekilecek diyorlar ama yalan söylüyorlar. Hem Malatya canlansın diyorlar hem de mağdur ediyorlar”

Yorumlar 9
Müslüm hasırcı 05 Haziran 2023 09:44

Çarşı halep gibş oldu bence kaldırılması daha iyi bir yerde toplanılsa daha güzel olur aşırı derecede görüntü kirkiligi var

Malatyaesnafi 05 Haziran 2023 00:04

Herkes hakli konusmus agziniza saglik evet konteynir var ama daha verilmediki benim 2 dukkanim varken bana isyeri verilmemis verilenler var verilmeyen daha fazla bana yer verilmeden beni kaldirmalari dogrumu sabh ekmek aksam yemek sirasinami girelim bu devlete kulfet degilmi k.bakmayin karakter hirkasi giymezseniz daha coook pakistan sokaginda gezersiniz

Düşünen adam 04 Haziran 2023 20:21

Malatya haketigini yaşıyor

Levent özçelik 04 Haziran 2023 15:57

Çok doğru bir karar şehir çok kötü görüyor bu seyyar saçlar yüzünden zaten herkese dükkan yapılmış bir sürü konteyner dükkan var

Ömer Yiğit Cengiz 04 Haziran 2023 12:31

Harabeye dönen şehri afrika kasabalarına çevirdiniz. Ben şahidim belediye ruhsatlı işyerleri sahiplerine yer gösterdiği halde gitmeyen var. İlla şehrin göbeğinde satış yapacak. Sonrada ekmek parası diye ajitasyon girin. Ekmeğini tabiki kazanacaksın ama kurallara uyacaksınız

Malatyalı 04 Haziran 2023 09:59

Gürkan tayyibin aleyhinde hareket eden siyasi gürühun adamı gibi hareket ediyor..Ben esnaf değilim ancak bu esnaf tayyibe oy verdi diyemi seçimin akabinde esnafı mağdur ediyorlar..Bu duruma elbette Tayyip Erdoğan sessiz kalmayacaktır..önce gidip esnafın hizmet vereceği yerler hazırlansın sonra adamlar çıkarılsın ..

MECZUP 04 Haziran 2023 08:50

Çarşıyı? derken merkezi hindistana çevirdiniz eski Malatya yolunda Orduzu kavşağında yüzlerce boş konteyner var boşuna mı yapıldı, üç beş esnaf mı vardı o merkezde siz kendinizi kurnaz sanıyorsunuz ama kazın ayağı öyle değil, gürkanı sevmem ama depremden bu yana ilk defa toplum yararına bir şey yapıyor, görüntü kirliliğinden başka bir şey değil.

Malatyalı 03 Haziran 2023 17:33

Kaldırın çadırlarınızı kardeşim. Sen para kazanacaksın diye ben hindistan da yaşayamam.

Osman 03 Haziran 2023 15:28

Daha bu iyi günleriniz daha dün davul çalıp enkazlarda oynuyorsdunuz

Bakmadan Geçme