Malatya'da sürücü adaylarının hafriyat kamyonlarıyla imtihanı!

6 Şubat'ta yaşanan depremlerden sonra Malatya'da ağır hasar alan binlerce yapının yıkım çalışmaları sürüyor. Yıkılan binalardan çıkarılan enkazlar Şehir Mezarlığının yan tarafında bulunan hafriyat alanına dökülüyor. Ehliyet almak isteyen sürücü adayları aynı bölgede trafik eğitimi alıyor. Yıkım çalışmaları nedeniyle oluşan yoğun kamyon trafiğinde eğitim verildiğini belirten sürücü adayları ve eğitmenler, can güvenliklerinin olmadığını belirterek, güzergahın değiştirilmesini istiyor.

TAKİP ET

Malatya'da ehliyet almak isteyen aday sürücülerin eğitim ve sınavları Şehir Merkezinin bulunduğu bölgede yapılıyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan ve yıkımı gerçekleştirilen yapılardan çıkarılan enkazlar aynı bölgede bulunan hafriyat alanına dökülüyor. Eğitim verilen yoldan geçen hafriyat kamyonlarının geçişleri sırasında, tehlikeli anlar yaşanıyor. Acemi sürücüler, hafriyat kamyonlarının geçişi sırasında trafikte büyük yoğunluk olduğunu ve tehlikeli anların yaşandığını bu durumun kendilerini paniklettiğini dile getirerek, trafik eğitimi için başka alanlar bulunmasını talep ediyor.

Kamyonlar yarış halindeler

Malatya'da deprem yıkımlarının ardından ortaya çıkan molozların taşındığı güzergahı kullanan sürücü kursları ve adaylar, hafriyat kamyonların nedeniyle can güvenliğinden endişe ediyor. Sürücü kursları ve adaylar, deprem yıkımlarının ardından oluşan hafriyat trafiği nedeniyle güzergah değişikliği istiyor. Sürücü eğitmenleri ve adaylar, kamyonların kuralsız ve tehlikeli sürüşü nedeniyle sık sık kaza riski yaşadıklarını belirtiyor. Sürücü eğitmeni Turan Selçuk, "Her gün kaza oluyor. Ölümlü kaza olmadı ama maddi kaybın yüksek olduğu çok sayıda kaza yaşanıyor. Kamyonlar sefer başı para alıyorlarmış onlarda bir sefer fazla atmak için yarış halindeler. Dikkatsizler kuralsızlar, çoğunun ehliyeti bile yok. Hiç polis gelip buraları denetlemiyor. Denetlense en azından daha güvenli bir ortam olabilir belki. Buralar hem kurs hem de sivil araçlar için tehlikeli. Çözüm üretilsin bizim bir önerimiz yok. Çözümü belediye başkanı, vali bulacak. Güzergah değişse sorun düzelecek" dedi.

Kamyonların süratli gidiş gelişini görünce ürperiyorum

Sürücü adayı İlayda Pektaş ise, "İlk defa eğitime geldim sürücü kursu için. Kilometrelerce kuyruk oluşturan kamyonların arasında eğitim göreceğim. Gözüm korkmadı değil. Alışkın değilim daha önce araçta kullanmadım. İlk defa direksiyona geçeceğim. Zaten kamyonların böyle süratli gidiş gelişini görünce ürperiyorum. Kamyonların olmadığı, sakin ve yolların güzel olduğu farklı bir güzergahta eğitim görmek isterdim. Daha önce burada kazaların olduğunu da duymuştum, yetkililerden çözüm bekliyoruz" diye konuştu.

Kamyonların arasında eğitim verilmesi riskli

Oğlunu sürücü kursuna getiren anne Songül Yumrutepe de, "Bu süreç ya ertelenmeliydi ya da başka yer tahsisi yapılmalıydı. Bunca kamyonların arasında eğitim verilmesi riskli bir durum. Çocukların bilgisi olsa zaten sürücü kurslarına gelmezler. Bir çokları kaza atlatıyor. Bunca hengame içinde. Bari sınav için başka bir yol versinler. Kamyonlar az önce kadın sürücüyü sıkıştırdı. Gencecik bir kızdı çıkamadı. Kamyonlar onun sürücü kursu aracı olduğunu biliyor. Burun buruna geldiler. Kamyon şoförleri hiç kural tanımıyorlar. Buradakilerin aday olduğunu biliyorlar. Hiç dikkat etmiyorlar. Bu çocuklara kesinlikle başka bir yer tahsis edilmeliydi. Sınavlarda eğitim alanı da başka yere alınsın. Israrla neden buranın üzerinde duruyorlar anlamadım. Malatya'da bir çok yer müsait. Özellikle Battalgazi'de Üniversite'nin orası; Kırkgöz parkı yolu çok müsait eğitimler için. Alışıldığı için buradan vazgeçmiyorlar ama buranın fiziki koşulları müsait değil. Askeri hastanenin oradan kamyon kuyruğu başlıyor buraya kadar. Sağ şerit iptal burada nasıl kullanacaklar bunu. Ben oğlumu buraya getirene kadar bir sürü kaza atlatıyorum. Oğlum için fedakarlık yapıyorum daha güvenli yer tahsis edilsin" ifadelerini kullandı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme