Malatya'da sulamada kartlı dönem

Tarım ve Orman Bakanı Mehmet Akif Balta, sosyal medya hesabından paylaştığı videoyla, Malatya'da sulama sezonun kartlı sistemle başladığını duyurdu. 

Tarım ve Orman Bakanı Mehmet Akif Balta, sosyal medya hesabından 'Malatyalı çiftçilerimize bereketli bir sulama sezonu diliyorum' diyerek 2023 yılı sulama sezonunun başladığını duyurdu. Bakan Balta paylaşımında, Malatyalı üreticilerin konuşmalarına da yer verdi. 2023 yılı sulama sezonu hayırlı olsun başlığı yer alan videoda, Malatyalı üreticilerden Mehmet Gerçek, "Malatya Battalgazi bölgesinde tarım ve hayvancılıkla uğraşıyorum. 2011 yılında tavuk çiftliği yaptığımda su yoktu. Kırağaç bölgesi deniliyordu. Sadece bir yıl emin yapıp, bir yıl boş arazilerimiz yatıyordu. 2013 yılından sonra Devlet Su İşlerinin Kapıkaya Barajından gelen suyla burası hayat buldu. Şuanda meyve, sebze yonca, pancar, ağaçlar suyla beraber can geldi. Kazançlı olmaya başladık. Ekilmeyen boş arazilerimiz kalmadı. Yeşilliği zaten görüyoruz anlatmamıza hiç gerek yoktur. Sulamamız fiskiye, sebzelerimiz damlama sulama ile yapılıyor. Devlet Su İşleri'nde çalışan sakasından tut, müdürüne kadar sağ olsunlar her derdimize yardımcı olunuyor. İhtiyaçlarımız olduğu zaman devletimiz tüm gücüyle yanımızda olduklarını gösteriyorlar. 2023 yılı sulama sistemimiz başladı bu sene kartlı sisteme geçtik. Kartımızı aldık ve artık kartla suluyoruz. Barajlardaki su seviyelerini kartlı olduğu için daha iktisatlı kullanıyoruz. Tarım bakanımıza, devletimize zeval gelmesin. Su hayattır. Devletimiz bizlere bu hayatı sağlamış oldu" dedi.

Yorumlar 1
Ünal 13 Haziran 2023 13:08

Sayın bakan sulama sezonu derken dalga geçiyor galiba gerçekten 2005ten önce Battalgazi Bahçelievler cidden bir kanal suyu vardı ben orada büyüdüm çocukluğumda tütün,şeker pancarı ,Kaysı ,sebze ciddi anlamda çok üretiliyordu herkes kazanıyordu kanal suyu bedavaydı nerdeyse senelik 50 veya yüz TL gibi bir cüzi bir para ödeniyordu kanal temizliği halk tarafından yapılıyordu ve bir barajdan akan su o kanal vasıtasıyla diğer baraja akıyordu ve su Çeşme suyundan farksızdı peki 2005 ten sonra önce foseptik suyu aktı her ay onun için bir para alındı sonra Bahçeli evler tarafına akan su tamamen kesildi şimdi çayır tarafına sadece veriliyor su herkes artezyen kulanmaya başladı hem yeraltı su kaynakları azaldı hemde tarım

Bakmadan Geçme