Malatya'da Şok Teşhis: Karın Ağrısı Böbrek Tümörünü Ortaya Çıkardı

Malatya'da, karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran 65 yaşındaki Adnan Yıldıran'ın böbreğinde tümör tespit edildi. Kapalı yöntemle gerçekleştirilen başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuşan Yıldıran, doktorlarına minnettarlığını dile getirdi.

Malatya'da karın ağrısı şikayetiyle hastaneye giden 65 yaşındaki Adnan Yıldıran, böbreğinde tümör olduğunu öğrendi. Yeşilyurt ilçesi Gündüzbey Mahallesi'nde yaşayan Yıldıran, son dönemde sık sık karın ağrısı ve mide bulantısı yaşıyordu. Şikayetlerinin artması üzerine Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvuran Yıldıran'a, yapılan tetkikler sonucu böbreğinde tümör olduğu teşhisi konuldu.

Hastanede Üroloji Uzmanları tarafından kapalı yöntemle (laparoskopik) gerçekleştirilen başarılı bir böbrek kanseri ameliyatının ardından Yıldıran, hızla sağlığına kavuştu ve taburcu edildi. Ameliyat sonrası yaşadığı süreci anlatan Yıldıran, "Doktorlarımdan Allah razı olsun. Ameliyat sonrası kendimi çok iyi hissediyorum. Hayatımı doktorlarıma borçluyum, bunu asla unutmayacağım." dedi.

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Üroloji Uzmanı Op. Dr. Ender Akdemir, "Bu tür ameliyatlar daha önce il dışına yönlendirilirken, artık Malatya'da yapılabiliyor. Hastamız dört gün içinde sağlığına kavuştu ve tümör kapalı yöntemle çıkarıldı." ifadelerini kullandı.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammet Serdar Buğday ise, "Laparoskopik yöntemin avantajları sayesinde hastamız daha hızlı iyileşti. Deprem sonrası toparlanma sürecinde, özellikli ameliyatların sayısını her geçen gün artırıyoruz." diye konuştu.

AA

Bakmadan Geçme