Malatya'da 'Rönesans Devri' başlıyor

Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit, ODTÜ ve Palermo Üniversitesi'nden uzmanlarla birlikte, 6 Şubat depremlerinde hasar gören Gündüzbey ve Lezzet Caddesi'nde incelemelerde bulundu. Tarihi ve kültürel mirasın korunması için kapsamlı bir plan hazırlanacak.

Malatya'da 6 Şubat depremlerinde hasar alan bölgelerin başında gelen Yeşilyurt'u yeniden canlandırılması için önemli adımlar atılıyor. Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit, ODTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neriman Şahin Güçhan, İtalya Palermo Üniversitesi'nden Mimar Mario Martelli ve Kültür Turizm İl Müdürü Yener Oba ile birlikte, Gündüzbey ve Lezzet Caddesi'nde kapsamlı incelemelerde bulundu. Heyet, bölgedeki yapısal hasarları yerinde tespit ederek, onarım ve restorasyon çalışmaları hakkında istişarelerde bulundu.

ODTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neriman Şahin Güçhan, İtalya Palermo Üniversitesi'nden Mimar Mario Martelli, Kültür ve Turizm İl Müdürü Yener Oba ve alanında uzman bir heyetle birlikte, 6 Şubat depreminde zarar gören Lezzet Caddesi ve Gündüzbey'de kapsamlı incelemelerde bulunuldu. Bölgedeki hasarları yerinde tespit eden ekip, gerekli onarım ve restorasyon çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

İncelemeler sırasında, Yeşilyurt Lezzet Caddesi'ndeki yapısal hasarlar ve çevresel etkiler detaylı bir şekilde değerlendirildi. Gündüzbey'deki incelemeler de aynı titizlikle gerçekleştirildi. Burada da yapıların durumu, deprem sonrası ortaya çıkan hasarlar ve onarım gereksinimlerinin analizi yapıldı.

Yapılan görüşmeler ve değerlendirmeler sonucunda, bölgenin yeniden canlandırılması ve hasarların giderilmesi için kapsamlı bir plan oluşturulacak. Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit, bölgenin tarihi ve kültürel mirasının korunması için atılacak adımların hemşehriler için güvenli bir yaşam alanı oluşturulmasına ve turizm potansiyelinin artırılmasına katkı sağlayacağını belirtti.

Özel Haber
Yorumlar 5
Engin 11 Haziran 2024 13:27

Bir sebepten dolayı gunduzbeydeyim..belediye herkesi bitirmiş.. herkes devlet kurumlarındaki yolsuzluklardan (üniversite ,belediye ) kimene tutturur modeli..yıkan assagisindaki evler yıkıldığı için kim ne yapacağını bilmiyor..yazıklar ilsun

Mehmet 09 Haziran 2024 12:51

Lezzet caddesinin 500 metre ilerisindeki orta hasarlı evimizi Yerinde dönüşüm amaçlı olarak yıkım nuhsatı alarak yıktık ancak aradan geçen 7 aylık sürede imar durumunu alamadık. Belediye resmen bizle dalga geçiyor. Yola terk dediler yaptık, belediyeye terk edeceksiniz dediler ettik. Tabi bu işlemler özel harita mühendislerine yaptırıldığı için büyük meblağlardan bahsediyorum. Herşeyi bitirmemize rağmen, kendi kusurlarını bize mal ederek imar durumunu vermediklerinden yerinde dönüşüme başlayamıyoruz. Önce milletin bu mağduriyetini giderin, sonra lezzet caddesi gibi millete aslında faydası olmayan ancak kültür varlığı olduğu iddia edilen yerlerle ilgilenin. Yazık, bu yerlere milyonlar harcanıp restorasyon yapılıyor.

Seyfullah putkiran 07 Haziran 2024 14:57

Asıl Rönesans sahipsiz evsiz barksiz işsiz insanımıza sahip çıkınca olacaktır İtalya'dan mimar getirmekle olmaz nedir bu.

Malatyalı 06 Haziran 2024 22:02

Bir önceki yorum maalesef ki sahipsiz Malatya'nın tek cümle özeti olmuş, çok yazık oldu Malatya ya, hele ki vizyonsuz yönetimlerle....

Arif 04 Haziran 2024 17:36

Bu ahlak ve anlayışla rönesans kim biz kim.üfürüp üfürüp duruyorlar.

Bakmadan Geçme