Malatya'da Rektörlük Yarışı Isınmaya Başladı: Gündüz'de Aday…

İnönü Üniversitesi'nde rektörlük seçimi yaklaşırken adaylar bir bir ortaya çıkıyor. Turgut Özal Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Bayram Gündüz de adaylığını açıklayarak Malatya'da rektörlük yarışına dahil oldu.

TAKİP ET

İnönü Üniversitesi Rektörlüğü için görev süresi Ağustos ayında bitecek olan Prof. Dr. Ahmet Kızılay'ın yerine kimin geçeceği merak haline gelirken Turgut Özal Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Bayram Gündüz aday olduğunu açıkladı.

Adaylıkla ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Bayram Gündüz, rektörlüğün sadece koltuk ve makam sefası sürülecek yer olmadığını belirterek, “Malatya halkının haklı tepkisine artık kulak verilmesi gerekiyor. Rektörlük makamının "Akademik liderlik, finansal yönetim, stratejik planlama, uluslararası temsil yeteneğini" ön plana çıkarması açışından kıymetli olduğunu göz önünde bulundurarak, rektör adaylarının üstleneceği bu önemli görev, sadece İnönü Üniversitesi'nin geleceğini değil bir Malatya'nın geleceğini şekillendirecek” dedi.

Prof. Dr. Bayram Gündüz kimdir?

1983 yılında Elazığ-Baskil'de doğan Prof. Dr. Bayram Gündüz, 2005 yılında Fırat Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümünden Lisans derecesini tamamladı. 2007'de Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Katıhal Fiziği Anabilim Dalında Yüksek Lisans derecesini ve 2011 yılında ise Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Katıhal Fiziği Anabilim Dalında Doktora Unvanını aldı.

2009-2011 yılları arasında Muş Alparslan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 2011-2017 yılları arasında Muş Alparslan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalında Yardımcı Doçent olarak çalıştı.

2017-2019 yılları arasında Muş Alparslan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalında Doçent olarak çalıştı. 2019-2022 yılları arasında ise Malatya Turgut Özal Üniversitesi Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümünde Doçent olarak çalıştı. Aralık 2022'den itibaren Malatya Turgut Özal Üniversitesi Mühendislik Temel Bilimleri Bölümünde 'Profesör' olarak görev almaktadır. 210'un üzerinde eseri bulunan Prof. Dr. Bayram Gündüz, evli ve üç çocuk babası olup, iyi derecede İngilizce, orta düzeyde Arapça bilmektedir.

Yorumlar 18
Sonuna kadar yanındayım 15 Temmuz 2024 20:36

İnönü Üniversitesine talip olan hocalar madem o kadar üniversiteyi düşünüyorlardı. Peki sormazlar mı adama üniversite yıllardır geriye giderken neredeydiniz? Bakın kardeşim Prof.Dr. Bayram Gündüz adam gibi adamdır. Bizim vekiller memleketten kaçarken Elazığ bize ekmek gönderdi. Bayram hocanın İnönü Üniversitesinde çığır açacağına yürekten inanıyorum. Mesele Elazığ meselesi olsaydı memleket yıllardır Malatya'lıların elinde kân ağlamazdı.

Doç 11 Temmuz 2024 22:06

Asıl böyle insanlara görev verilmeli görevimi en layığıyla yapan kişiler işte, yanındayız Bayram, hocam

Nida hoca 09 Temmuz 2024 16:16

ODTU' de sınava girmiş, yani sınav salonu ODTU ve bunu CV'ye yazmış. Bayağı etkileyici :))) Diyeceklerim bu kadar.

Baskilli 07 Temmuz 2024 16:41

Biz baskilliler olarak hocamız ile gurur duyuyoruz ve İnönü Üniversitesini daha iyi yerler getireceğine inanıyoruz. İnsanlar memleketleri ile değil kişilikleri ile ön plandadır.

Başak 07 Temmuz 2024 12:35

Araştırılmadan kimse başa gelmesin hastane için olsun üniversite için olsun faydalı anlayan o bölüm insanları çıkarları için değil gerçekten işini yapacak hırsızlık yapmayacak kendi adamlarını koymayacak torpil ile geçirmeyecek adaletli Alllah korkusu olan vicdanlı insanlar istiyoruz üniversite hastanesi müdürü dikkate alın hiç hasta yakınlarının konuşmaları dinlemiyor azarlıyor lütfen onları iyice araştırın

vay malatya vay sen nelere kaldın 07 Temmuz 2024 01:24

CVye bak adam Kayseri’nin batısında su içmemiş gelmiş üniversite yönetecekmiş. Bu insanlar bile üniversite yönetecek kapasiteyi kendilerinde görüyorlarsa inan üniversitesinin durumu içler acısı demektir.

Malatya'lı 06 Temmuz 2024 10:29

Kimse kusura bakmasın şehrimin üniversitesi yıllardır geriye gidiyorsa ve İnönü Üniversitesinde bulunan hiçbir Profesörden sesler yükselmiyorsa ve utanmadan birde adaylık için başvuru yapıyorlarsa yazıklar olsun. Bilip bilmeden, araştırmadan konuşan arkadaşlar Prof. Dr.Bayram Gündüz özgeçmişi ve adamlığı ile birçok hocayı cebinden çıkarır. Kaldıki adamın polemik yaptığı yok. Tek derdi seçilirsem daha iyi yerlere üniversiteyi taşıyacağım diyor. Ben bir Malatyalı olarak İnönü Üniversitesi üzerindeki ölü toprağından rahatsızım. Bir değişim şart ve bu değişim içeriden değil dışarıdan olmalıdır

Memo 06 Temmuz 2024 09:35

Uslunu begenmedim.Cok polemikci.Malatya halkinin taleplerine kulak verilsin demis.Neymis bu talepler?Hangi taleebe yanit verilmemis?Bu zihniyetin universiteye katacagi birsey yok.Ustelik Baskilli.Onlari hic sevmem.Malatyanin has evladlari bu isi daha iyi yapar.

Bosgilli Abuzero 06 Temmuz 2024 09:30

Malatya'da kimse kalmamış sanki, Mv. Ler bile ithal.

Ali 05 Temmuz 2024 22:50

Doğum yeri baskil i okuyunca gerisini bıraktım..

Kc 05 Temmuz 2024 22:32

İnönü üniversitesi ne rektör olarak unuversiteyi Dünya ya tanıtan karaciğer naklinde tek isim sn Sezai Yılmaz olmalı herkeste kayıtsız şartsız bu Malatya sevdalısı hocaya destek olmali

Malatyalı 05 Temmuz 2024 19:37

Malatya da yüksek lisans yapıyorum işini düzgün yapan çok az. Denetim hiç yok. Çiftlik gibi bazı hocalar var üni ile ev arasında kaybolmadan gidip gelmesi büyük başarı çoğu özelde asgari ücretle iş bulamaz ama torpil adamcılıkla kariyer aldıkları için kibirden geçilmiyor. Malatyadaki iki üniverstenin kat etmesi gereken çok yol var ama bu kadro ile bırakın ilerlemeyi her geçen gün geri gidiyor.

Burak 05 Temmuz 2024 16:31

Hepside çıkarcı üniversitede kimlere peşkeş çekildiği arastirilsin

Rumuz 05 Temmuz 2024 13:04

Eğer akademik anlamda donanıma bakılıyorsa tartışmasız Prof Dr Ahmet Sami akbulut hoca adam Malatya’nın en etkili bilim insanı seçiliyor son üç yıldır.

Okur yazar 05 Temmuz 2024 11:48

Akademik kariyerin doluluğuna bak. ????

Cumali 05 Temmuz 2024 06:39

Canı sıkılan rektörlüğe aday

Muhammed 05 Temmuz 2024 01:09

Hocam rabbim hayırlı etsin inşallah... Makamlar güzel insanlarla daha güzel olur. Nasip olsa,da olmasa da vardır bir hikmeti...

Harputlu gakkos 04 Temmuz 2024 23:47

Hocam mutlu olursa.Hayırlı olsun.

Bakmadan Geçme