Malatya'da pire salgını

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Topsöğüt Mahallesinin pireler tarafından istila edildiği ve insan sağlığına tehlike saçtığını öne sürdüler. Halk Sağlığı ekiplerini aradıklarını öne süren mahalleli,  gerekli önlem alınmadığından pire salgınının gittikçe daha da arttığı iddiasında bulundular. Kendi imkanlarıyla sorunun üstesinden gelemeyen mahalleli yetkililerden yardım bekliyor.  

Yeşilyurt Belediyesinde yer alan Topsöğüt Battalgazi Caddesi, Kevser Sokak Çambica Sokak, Sümbül Sokak, Eyüp Sultan Sokağı çevresinde yaklaşık 10 gündür giderek yayılan pire salgını baş gösterdiğini çocukların ve yetişkinlerin vücutlarında yoğun kaşınma sonucu kızarıklık olduğunu ifade eden mahalleli yardım istiyor. Halk Sağlığı Müdürlüğünü aradıklarını ileri süren mahalleli çözüm noktasında bir dönüş olmadığını belirttiler.

Yetkililer harekete geçmiyor

Mahalle sakinleri, “Mahalle sakinleri çok huzursuz ve çocuktan için kaygılanıyorlar. Evlerin içinde ve dışında pireler gözle bile görülebiliyor. Mahallede yaşayan vatandaşlar belediyeden saçlama talebinde bulunmuşlar ama ilgili birimler henüz bir girişimde bulunmamışlar. Bu duruma acil müdahale edilmesi için yetkililerin harekete geçmesini bekliyoruz” ifadelerine yer verdiler.

Bakmadan Geçme