Malatya'da o bölge detaylı incelenmeli

Yer Bilimleri Uzmanı Doç. Dr. Taylan Sançar, Malatya'da dün yaşanan depremlerin tam anlaşılabilmesi için bölgenin jeofizik ve jeodezik araştırmalar ile detaylı incelenmesi gerektiğine dikkat çekti.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin yanı sıra Malatya'da 27 Şubat'ta Yeşilyurt merkezli yaşanan depremlerde binlerce bina yıkılırken yüz binlerce bağımsız yapı ağır hasar aldı. Büyük yıkımlara neden olan depremlerden sonra bölgede artçı depremler sürüyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürlüğü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi ilçesinde dün 4,9, 4,5, 4.3 şiddetin 3 deprem yaşandı. Munzur Üniversitesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi ve Yer Bilimleri Uzmanı Doç. Dr.Taylan Sançar, sosyal medya hesabından yaşanan depremi değerlendirdi. Sançar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; “Malatya Yeşilyurt civarında olan depremlerin tam anlaşılması için jeofizik ve jeodezik araştırmalar ile detaylı incelenmesi gerek. Bu bölgedeki fayların derine doğru olan geoemtetrileri ayrıntılı şekilde bilinmeden deprem hakkında yapılan yorumlar çok sağlıklı olmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme