Malatya'da mahkemelik olan bina sayısı belli oldu

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan Malatya'da hasar tespit sonuçlarına edilen itiraz rakamlarını paylaştı. Gürkan, İptal davası açılan dosya sayısının bin 190 olduğunu belirterek,  '560 dava dosyası az ve orta hasarlı binaların ağır hasara çevrilmesi, 540 dava dosyasının ağır hasarlı binaların az ve orta hasara çevrilmesi, 90 dava dosyası acil yıkılacak binalara karşı açılmıştır' dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Malatya Nikâh Sarayında Malatya genelindeki mahalle muhtarı ile bir araya gelerek deprem sürecinde yapılan ve yapılacak olan çalışmalarla ilgili olarak bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Başkan Gürkan, toplantıda Malatya'da hasar tespit sonuçlarına edilen itiraz rakamlarını açıkladı.

Gürkan, toplantıda şu ifadeleri kullandı;

"Malatya'da toplam bina sayısı 171 bin 153'tür. Bağımsız bölümleri de buna endekslediğin zaman 421 bin 616 gibi bir sayı çıkıyor. Toplam yıkık, acil yıkılacak ağı hasarlı, orta hasarlı bina 45 bin 668'dir. Yıkık, acil yıkılacak ağır hasarlı, orta hasarlı bağımsız bölüm 127 bin 293'dür. Yıkık, acil yıkılacak ağır hasarlı, orta hasarlı ticarethane sayısı 16 bin 716‘dır. Yıkık, acil yıkılacak ağır hasarlı ahır sayısı 4 Bin 942'dir. Yıkık, acil yıkılacak binaların toplam enkaz kaldırma oranı %99,7'dir. Toplam yıkılacak ağır hasarlı bina sayısı 35 bin 680'dir. Yıkımı yapılan bina sayısı 3 bin 784'dür. Kalan bina sayısı 31 bin 896'dır. Enkaz kaldırma oranı % 10'dur. Yıkım ihalesi yapılan bina sayısı 29 bin 764'dür. Yıkım ihalesi devam eden bina sayısı 5 bin 916'dır. İptal davası açılan 1.190 dosyanın 560 dava dosyası az ve orta hasarlı binaların ağır hasara çevrilmesi, 540 dava dosyasının ağır hasarlı binaların az ve orta hasara çevrilmesi, 90 dava dosyası acil yıkılacak binalara karşı açılmıştır"

Yorumlar 1
Ahsaf 11 Ağustos 2023 01:09

Bu orta hasarlı düşmanlığının altında yatan başka gerçekler rant ve çıkara kapı aralamak mi nedir.birakin bilim konuşsun nedir bu rezilce yaklaşım.bakan beye biz 1.5 milyon verelim de kendisi yerinde dönüşümü yapabiliyorsa yapsın.dertleri nedir.kendileri 100m2 toki evini 1.750 milyona yapıyorken bir milyoncuğa gelsin bi zahmet evlerimizi yapsın.çıkmışlar orta hasarlı da orta hasarlı.bu ülkede çıldırmamak elde değil.elazig depremi sonrası hasarsız dediğiniz binlerce bina yıkıldı.gören duyan zannedecek ki bilimsel olarak güçlendirme yapılmış binalar hep yok oldu.halbu ki bilimsel olarak incelenip sağlamlığına bakılacak tek yapı orta hasarlılar olacakken kalkmış bir takdirin kuyruğuna yapışıp millete ızdırap olmayın.7 ayımızı rezil rüsva ettiniz.depremin yanında öncesinde yaşadığımız şiddetli ekonomik buhranların da sebep olduğu yaşam krizi bizi kahreyledi.şimdi de konut yapım zulmü kira zulmü hayat pahalılığı derken bizi rezil eylediniz.zorba bir yol çizerek Cumhurbaşkanının takdiri diye diye bilime küfür eder gibi bizi kahreylediniz.eknomiyi de bu şekilde faiz sebep enflasyon netice diye diye canına okudunuz.şimdi bu canına okuduğunuz ekonomi de yerinde dönüşüm desteği adı altında millete zorbalık yapmaya çalışıyorlar.irezil olmuş ve depreminden etkisiyle inşaat yapım maliyetleri kor olmuşken alın size bir milyon nankörler evinizi yapın diyorlar.7 aydır artik perişan ettiğiniz yetmezmiş gibi orta hasarlı binalar yoruldu boş laf üretip orta hasarlılara cellat kesilmeniz de garebetin büyüğü.Elazig depremi sonrası hasarsız denilen sayısız bina yerle bir olmadı mı.ey inşaatın tepe noktası sayın bakan çıkın açıklayın Elazığ depremi sonrası güçlendirme yapılan kaç bina yıkılmış.sizin orta hasarlı binalar için aldığınız genel karar, zaten kendiniz de saklamıyorsunuz,evet bilimsel ve yasal olaraktan bilimsel analizlerin sonucunda güçlendirme yapabilirsin dedikten sonra Cumhurbaşkanının takdiri diyerek bilimle küfür edercesine akıl dışı yolu zorbaca uygulamaya çalışmayin

Bakmadan Geçme