Malatya'da Kürecik Radar Üssü'nün kapatılması için imza kampanyası başlatıldı!Halk Kürecik'ten şikayetçi

Malatya Boğaziçi Eğitim Derneği tarafından ABD'ye tahsis edilen Kürecik Radar Üssü'nün kapatılması için imza kampanyası başlatıldı. Filistin'de yaşanan zulme tepki vermek ve İsrail'i protesto etmek amacıyla sergi açtıklarını söyleyen STK Üyesi Nihat Erkuş, 2 günde binlerce Malatyalının imza kampanyasına katıldığını söyledi. 

İsrail'in, Gazze'ye yönelik saldırıları devam ediyor. Saldırıların ilk gününden beri hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 10 bini geçerken Müslümanlar, katliama tepki vermek amacıyla İsrail ve ABD mallarına karşı boykot başlattı. Türkiye'de de saldırılara sessiz kalmak istemeyen belediyeler ve bir çok kurum, bünyesinde bulunan market ve kafelerde İsrail ürünlerini satmama kararı aldı. Boykotla yetinmek istemeyen Malatya Boğaziçi Eğitim Derneği ise Malatya Soykan Meydanında açılan stantta Kürecik Radar Hava Üssü'nün kapatılması için imza kampanyası başlattı.

Vatandaşlar da ciddi rağbet gösteriyor

Filistin'de yaşanan zulme tepki vermek ve İsrail'i protesto etmek amacıyla sergi açtıklarını söyleyen STK Üyesi Nihat Erkuş, Malatya'da bulunan Kürecik Radar Üssü'nün kapatılması için imza kampanyası başlattıklarını ifade etti. Erkuş, “ Biz Malatya'daki sivil toplum kurumları olarak burada Gazze'deki katliamı protesto etmek için Gazze davasını duyarlılığını devam ettirmek için resim sergisi açtık. Onun dışında katlı sağlamak isteyen kardeşlerimizden yardım topluyoruz. Sivil toplum kuruluşları birlikte burayı organize ettiler. Burada birer gün nöbet tutarak Filistin davasını gündemde tutmaya çalışıyor. Ayrıca İsrail'e göz kulak olan Kürecik 'teki hava üssünün kapatılması için imza kampanyası başlattık. Vatandaşlar da ciddi rağbet gösteriyor. Umut ediyoruz ki devletimiz de bu yeri kapatır” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme