Malatya'da Kura Listesi Neden Saklanıyor? Birilerine öncelik mi tanınıyor!?

Malatya'da, TOKİ tarafından yapılan deprem konutlarının kurası 17 Şubat'ta çekildi. AFAD, kura listesini kamuoyuna açıklamak yerine e-devlet üzerinden hak sahiplerine bildirdi. Bu duruma tepki gösteren CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba, 'Kura açık şekilde ilan edilmeli' dedi.

TAKİP ET

6 Şubat depremlerinden ağır hasar alan Malatya'da TOKİ tarafından 100 binden fazla konut yapılması planlanıyor. Bu kapsamda yapımı tamamlanan 6 bin 181 konutun kurası 17 Şubat'ta İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın katılımıyla AFAD tarafından çekilmişti. AFAD, sonuçları liste şeklinde yayınlamamış bu durum Malatya kamuoyunda tepki çekmişti.

CHP Malatya milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba, kura sonuçlarının liste halinde açıklanmamasına tepki gösterdi. Ağbaba, "Kura açık şekilde ilan edilmeli. Vatandaş hükümete güvenmiyor!" dedi.

Ağbaba, "Gerçek ihtiyaç sahiplerine mi çıkıyor yoksa birilerine öncelik mi tanınıyor?!" diye sordu.

Özel Haber
Yorumlar 3
MURAT KELEŞ 20 Mart 2024 05:28

Ben yazılan tüm haberlere katılıyorum Malatya Kiltepe mahallesinde bir kaç kişiye ilk kurada ev çıktı annemde hak sahibi idi ve ikinci kura gününden bir gün önce e devletten baktım listeden kaldırılmış bu hak mı hukuk mu Allah'tan utanmıyorlar mı kuradan çıkarılma nedemek güvenilecek kimse kalmamış insanların duygularıyla oynuyorlar bu yaşlı kadın cağızın gözünden akan her yaşa bunu yapanları kurban ederim Allah'a havale ediyorum.

Herkesin derdi başka 24 Şubat 2024 01:00

Ankara da dayımız yok niye doğduk ki???

Depremzede 23 Şubat 2024 16:57

İkameti malatya'da olmayana niye ev çıkar bilmiyorum. Çadırda konteynirde oturan binlerce aile varken. Adam İstanbul da oturuyor kurada ev çıkıyor. Malatya'da oturmayanı niye kuraya katarsınız. En son onlara verin.

Bakmadan Geçme