Malatya'da konut satışlarının durmasının nedeni belli oldu! Hasar tespitleri yeniden yapılsın!

Malatya Emlak Komisyoncuları Esnaf Odası Başkanı Ali Özgül, 6 Şubat depremlerinden sonra Malatya merkezde konutların hasar durum tespit raporlarının sık değiştirilmesi nedeniyle konut satışlarının durduğunu iddia ederek, vatandaşların korku algısının silinmesi için hasar tespitlerinin yeniden yapılması gerektiğini söyledi. 

TAKİP ET

Vatandaşın korku algısı silinmeli

6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya'da birçok bina yıkıldı ve ağır hasar aldı. Malatya Emlak Komisyoncuları Esnaf Odası Başkanı Ali Özgül, kentte depremler sonrası yapılan hasar tespit raporlarının birkaç kez değiştirilmesiyle konut satışlarının durma noktasında geldiğini ifade etti. Özgül, vatandaşların korku algının silinmesi için hasar tespitlerinin tekrar yapılması gerektiğini belirterek “6 Şubat depreminde sonra Malatya merkezde konutların hasar durum tespit raporlarının birkaç kez değiştirilmesi nedeniyle konut satışlarını durdurmuştur. Vatandaşın güven duymadığı konut satışları tamamen durmuştur. Ekonominin temel taşlarından olan emlak sektörünün bu çıkmazda çıkması için hasar tespitleri az hasarlı ve hasarsız olarak belirlenen binaların hasar tespitlerinin tekrar yapılması gerekiyor. Vatandaşın korku algısının silinerek emlak sektöründeki bu durgunluğun çözümlenmesi gerekiyor. Aksi halde böyle devam edip konutlar satılmayıp el değiştirmez ise emlak sektöründeki firmalar ve tüzel kişilerin bir çoğu daha büyük sıkıntılar yaşayacaktır. Birçok vatandaşın Malatya'yı terk etmeye başlayacağını düşünmekteyiz. İlgililerin acilen bu sorunu aşması gerektiğini düşüyoruz” diye konuştu.

Özel Haber
Yorumlar 8
Satış uzmanı 22 Kasım 2023 22:59

Alsatcıyım 9 aydır bir ev satamadım gerici aklı olan TOKİ harici ev almaz bütün evler hasar yedi yer oynadı güven kalmadı aklı olan bundan sonrada TOKİ harici ev almaz

Camoka 22 Kasım 2023 21:43

1 milyonluk evleri 3 milyona satarken iyiydi. 2-3 bin liralık evleri 10 - 15 bin lira kira isterken de iyiydi. Piyasa durgunlaşınca vah vah tüh tüh beter olun.

44 22 Kasım 2023 07:18

Beter olun sizin yüzünüzden ev kiralayamıyoruz 5 para etmez evlere 10.15 bin kira istiyorlar bi kirada emlakciya Allahinizdan bulun şahsen kendim ev bulamıyorum tüm kiralar pahalı memur şartı nedemek yav memur bile 15 bin tl kirayı nasıl verecek yazık günah hiç mi Allah'tan korkunuz yok ben şimdi iş yerimin verdiği konteynirdayim ev bulamıyorum olanida 15. Bin den assagi deyil bizzat ben malatyadan gidecem böyle rezil olmaktansa malatyadan giderim

Cumali 21 Kasım 2023 22:35

Hasar tesbitini gıda mühendisi ve zabıta müdürüne yaptırırsanız sonuç bu olur tekrardan gerekirse detaylı bir şekilde binaların gözden geçirilmesi lazım

falkon52 21 Kasım 2023 22:32

Az bile bu size

falkon52 21 Kasım 2023 22:30

Daha da beter olursunuz inşallah

Hüseyin 21 Kasım 2023 14:34

Deprem sonrası fiyatları 5 katına çıkardınız. Şimdi diyorsunuz satış yok.problemin bizatihi kendisi emlakçılar zaten.meyve yediğiniz ağaçları kestiniz.simdi feryat ediyorsunuz.

Adem 21 Kasım 2023 01:38

Rezil olmuş bir sektörün meselesi sadece bir haser tespitle çözülmez.rezilliğin ana sebebi emlakçıların bizatihi kendisidir.

Bakmadan Geçme