Malatya'da karne heyecanı!

Malatya'da 2023-2024 eğitim öğretim yılını tamamlayan 149 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı. Karne töreninde Vali Ersin Yazıcı, öğrencilere tatilde bol bol kitap okumalarını tavsiye etti. 

6 Şubat 2023 tarihli yaşanan merkezli depremlerin yıktığı Malatya'da 2023- 2024 Eğitim-Öğretim yılının sona ermesi ile 149 bin 418 öğrenci karnelerini alarak yaklaşık 3 aylık tatil sürecine girdi.

Yeşilyurt ilçesine bağlı Gündüzbey Mahallesinde Şehit Levent Coşkun İlkokulu'nda, Vali Ersin Yazıcı'nın katılımıyla, 2023-2024 eğitim öğretim yılı ikinci dönem karne dağıtım töreni düzenlendi. Karne dağıtım törenine, Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.


Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, 2023-2024 Eğitim- Öğretim yılının sorunsuz bir şekilde geçtiğini 464 aktif binada 854 resmi ve özel okulda 149 bin 418 öğrencinin karne heyecanı yaşadığını belirterek, fedakarlık yapan 12 bin 258 öğretmene teşekkür etti.


Vali Ersin Yazıcı, 6 Şubat'ta yaşanan asrın felaketi ile Malatya'da birçok okul ve dersliğin depremden etkilendiğini belirterek “Asrın felaketinde çok sayıda okulumuz dersliğimiz depremden dolayı kullanılamaz hale geldi. Büyük Türk Devleti bir an önce hayatların normalleşmesi adına deprem bölgesine yoğun bir şekilde çalışıyor. Bizler yönetici olarak elimizden geleni gayreti göstererek şehri bir an önce ayağa kaldırma çabası içerisindeyiz.” dedi.


6 şubat depremlerinden etkilenen Malatya'nın ayağa kalkmasının en önemli göstergesinin çocuklar olduğunu ifade eden Yazıcı, “Tüm okullarda öğrencilerimizin gönül rahatlığı içinde bu eğitimi almaları sağlandı. Geçen yıl çok zor şartlarda eğitim-öğretimin birkaç ayını tamamladık. Bu sezonda şükürler olsun depremin oluşturduğu bazı zorluklara rağmen bu sezonu sorunsuz tamamladık. Hızlı bir şekilde yeni binaları bitiyoruz. Önümüzdeki yıl çok daha rahat ferah okullarda devletimizin bize sağladığı imkanlarla daha iyi şartlarda eğitim-öğretim faaliyetlerine devam edeceğiz” şeklinde konuştu.


Karne alan öğrencilere, tatilde bol bol eğlenmelerini ve gezmelerini tavsiye eden Vali Yazıcı, öğrencilerin özellikle kitap okumaları konusunda ricada bulundu.
Konuşmaların ardından Vali Yazıcı ve diğer protokol üyeleri tarafından minik öğrencilere karneleri takdim edildi. Mutlulukları gözlerinden okunan öğrenciler ise yorucu bir sezonun ardından tatile girmenin sevincini yaşadı.


Bakmadan Geçme