Malatya'da Kaçak Elektronik Ürün Operasyonu: 2 Kişiye İşlem Yapıldı

Malatya Emniyeti'nin düzenlediği operasyonda, 2 milyon TL değerinde gümrük kaçağı elektronik ürün ele geçirildi. Operasyon kapsamında iki şahıs hakkında işlem başlatıldı.

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri, kentte kaçakçılıkla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda, Malatya kent merkezinde gümrük kaçağı ürün satışı yapılan bir adrese operasyon düzenlendi.

Düzenlenen operasyonda piyasa değeri yaklaşık 2 milyon TL olan 200 adet gümrük kaçağı kablosuz kulaklık, 10 adet gümrük kaçağı akıllı telefon ve 5 adet gümrük kaçağı şarj seti ele geçirildi. Operasyon sonucunda H.İ.K. ve İ.B. adlı şahıslar hakkında "5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu" kapsamında işlem yapıldı.

Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü yetkilileri, kent genelinde benzer operasyonların devam edeceğini belirtti. Ele geçirilen kaçak ürünler incelenmek üzere emniyete götürülürken, olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Malatya Emniyet Müdürlüğü, kaçakçılıkla mücadele çalışmalarının kararlılıkla sürdürüleceğini ve halkın huzuru için benzer operasyonların devam edeceğini açıkladı.

Bakmadan Geçme