Malatya'da işçi bulunamıyor!

MAGİNDER Başkanı Salih Karademir, 6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya'da göç nedeniyle kalifiye eleman bulamadıklarını ve personel sıkıntısının ciddi anlamda arttığını ifade etti.

TAKİP ET

MAGİNDER (Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği) Başkanı Salih Karademir, İş dünyası olarak yaşadıkları sorunları dile getirdi.6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya'da, yaşanan göç nedeniyle kalifiye eleman bulamadıklarını kaydeden Karademir, “Kalifiye eleman bulamıyoruz, burada ticaret yapan iş dünyası olarak işçi bulamıyoruz. Ciddi bir şekilde eleman sıkıntısı yaşanıyor, sanayide, inşaatta her sektörde personel sorunu yaşanıyor” dedi.

6 Şubat 2023'de yaşanan depremlerde Malatya'nın ciddi şekilde yara aldığını söyleyen Karademir, MAGİNDER üyesi iş insanlarının bu süreçte kenti terk etmeyerek yeni yatırımlarla işlerine devam ettiğini belirterek şunları söyledi: “Bu süreçte Malatya'yı birçok kişi terk ederek başla şehirlere yerleşti. Bizler ticaretin yeniden ayağa kalkması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz, sorunları dile getirmeye çalışıyoruz Malatya'nın bu sorunlarının başında çarşı merkezinin yıkılması yer alıyor. Şuan yeni çarşı için çalışmalar başladı, devletimiz gereken çalışmaları yapıyor. Çarşının yeniden ve eskisinden daha güçlü ayağa kalkacağını umut ediyoruz.”

İş dünyası olarak yaşadıkları en büyük sorunlardan birisinin de yaşanan göç nedeniyle kalifiye eleman bulmakta zorlandıklarını ifade eden Karademir, “Kalifiye eleman bulamıyoruz, burada ticaret yapan iş dünyası olarak işçi bulamıyoruz. Ciddi bir şekilde eleman sıkıntısı yaşanıyor, sanayide, inşaatta her sektörde personel sorunu yaşanıyor ”şeklinde konuştu.

Yorumlar 12
Hasan 15 Ocak 2024 16:46

Siz eleman değil bedavaya çalışacak köle arıyorsunuz. Saatlerce çalışsın izin yapmasın asgari ucret alsin... Tabiki eleman bulamazsın yazık bu millete

Zeki Canpolat 15 Ocak 2024 15:28

Malatya’da işte çok sıkıntı var işçiyi arayan nasıl işçi bulamıyor hayret

Vatandaş 14 Ocak 2024 23:29

Habere bak yav millet iş bulamıyor bir esnaf olarak günde kaç tane genç arkadaş abi iş varmı diye yana yakıla iş arıyor

Malatya lı 14 Ocak 2024 22:10

Kölelik sistemi devam ettiği sürece çoook ararsınız işçi. Evi eşyası gitmiş adamın. asgari ücretle nasıl tamamlasın. Onu da sorun o konuşan beyefendiye.

Ali Koçak 14 Ocak 2024 21:08

Malatya bitmiştir ama büyük şehir uygulamasıda ayrı bir zulümdür. Hemen büyükşehir olmaktan çıkmalı, çünkü hayatın her yerinde bizi faiş fiatlarla eziyor.

Nurettin 14 Ocak 2024 18:15

Malatya da maaşlar duzelmedigi sürece hiçbir zaman sanayide işler yolunda gitmez

Ali akın 14 Ocak 2024 14:58

Ben malatya 1 organizede murat yapı diye iplik fabrikasında çalışıyorum gece vardiyasında çürük zeytin bayat ekmek kokmuş peynir veriyorlar sürekli aç kalıyor çalışan dua edin köydeki adamlar var bunlar daha iyi gününüz milleti aç bırakın hakkını vermeyin sonrada işci bulamıyoruz deyin

Mehmet 14 Ocak 2024 12:51

Sen elemana değer vermezse 20 30 yıllık personele hala asgari ücret vermeye çalışırsan o işçi bir daha gelmez. Ama zamanında o işçiye değer verseydiniz inanın sizi terk edip gitmezdi.

Engin 14 Ocak 2024 12:04

İşveren olarak çalışanına her anlamda değer vermezsen çalışma şartlarını kanun çerçevesinde uygulamazsan çalışan ilk fırsatta kendine değer veren işvereni tercih eder o şehire yerleşir ve bı daha da dönmez

Metin 14 Ocak 2024 10:52

Kafanizi taslara vurun ...biz nerde hata yaptik diye

Talha 14 Ocak 2024 09:34

İşçi değil sırtına binilecek eşek sürüsü atıyorlar. İş anlaşmasında diyorlar ustalaşırsan maaşına zam,makina farkı vs makina öğreniyorsun birden çok makina sorumluluğu veriyorlar, makinaya malzemeleri transpaletle yine taşıyorsun makinaya gerekli kimyasalları taşıyorsun. İş neden gecikti? Makina neden durdu diye bu sefer sürekli azar işitiyorsun. Ve maaş farkı 1 seneden fazla çalışınca veriyorlarmış... Bunlar işçi değil 17 saat kesintisiz çalışacak hayvan arıyorlar, mola yok sabah kahvaltı yok öğlen yemeği 10 dk yerken hadi hadi hadi...

Kenan 14 Ocak 2024 08:13

İnsanların alıp eğitim verip iş öğretmesen kursu açıp iş ihtiyacın göre yetistmesen olacağı bu zaten

Bakmadan Geçme