Malatya'da hizmet yok reklam çok

DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi Malatya il başkanları ortak açıklama yaptı. Açıklamada, 'Ne yazık ki bu şehir, zihninde Malatya ile ilgili yol haritası olmayan, göreve gelir gelmez milletin nasıl evlerde oturduğuna bakmaksızın kendilerine saray misali binalar ve makamlar yaptıran, şehrin en ücra köşelerine kadar binlerce posterini astırarak milletin parasıyla kişisel reklam peşinde koşan ve gerçek belediye başkanı misyonundan habersiz ,çağdaş belediyeciliği hala yol, asfalt ve kaldırım yapmaktan ibaret sanan belediye başkanları tarafından yönetilmenin bedelini ağır ödedi' ifadelere yer verildi. 

Youtube Kanalı
Abone Ol

Gelecek Partisi Malatya İl Başkanı Semih Aksoy, Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mustafa Canbay ve Deva Partisi Malatya İl Başkanı Sinan Akıncı ortak basın metni yayınladı. Yayınlanan metinde, Malatya'nın 6 Şubat depremlerinden önce ve sonra ayağa kalkamadığı belirtilirken, Malatya'nın son 20 yılda geriye giderek 13. Sırada yer aldığı da ifade edildi.

20 yılda en çok geriye giden 13 ilden biri

Malatya'nın, arzu edilen performansı ve yeniden ayağa kalkma sürecini yaşayamadığını belirten il başkanlarının ifadeleri şu şekilde: “Yaşadığımız deprem öncesi ve sonrası gelişmelere baktığımızda Malatyalılar olarak bizler maalesef arzu edilen performansı ve yeniden ayağa kalkma sürecini yaşayamadık. Bu durumda oluşumuzda hepimizin sorumluluğu olmakla birlikte açıktır ki asıl sorumluluk şehrimizi yıllardır ihmal eden, adım adım gerilemesine seyirci kalan, bu güzelim şehri son 20 yılda en çok geriye giden 13 ilden biri haline getiren, afetlere karşı hazırlık yapmayan ve bir afet mücadele stratejisi geliştirmeyen mevcut iktidara ve özellikle de onun yerel temsilcilerine aittir.”
Gidemeyenlerin şehri
Malatya'nın tarihin en kritik ve en acılı sürecini yaşadığı vurgulanan açıklamada, Malatya'nın gidemeyenlerin şehrine döndüğü belirtildi. Açıklamada şunlara yer verildi: “Malatya, tarihinin en kritik, en acılı ve en dramatik süreçlerinden birini yaşıyor. Yıllardır nüfus kaybeden ve adeta fırsat bulanın kaçtığı bir şehre dönüşen Malatya, son yaşananlarla birlikte maalesef artık “gidemeyenlerin şehrine” dönüşmüştür.”

Malatya ıssızlaşacak

Açıklamada, depremlerden sonra enkaz kaldırma çalışmalarında Malatya'nın 4 il arasında en geri sırada yer aldığı vurgulandı. İl başkanları, çalışmaların yavaş ilerlemesi halinde, enkaz kaldırma çalışmalarının yıllarca süreceğini, yeniden yapılanmanın başlamaması durumunda Malatya için çok geç olacağını ve şehrin ıssızlaşacağını kaydetti.

Belediye başkanları reklam peşinde

Malatya'daki belediyelerin reklam peşinde koştuğu ifade edilen açıklamada şunlar dile getirildi: “Ne yazık ki bu şehir, zihninde Malatya ile ilgili yol haritası olmayan, göreve gelir gelmez milletin nasıl evlerde oturduğuna bakmaksızın kendilerine saray misali binalar ve makamlar yaptıran, şehrin en ücra köşelerine kadar binlerce posterini astırarak milletin parasıyla kişisel reklam peşinde koşan ve gerçek belediye başkanı misyonundan habersiz, çağdaş belediyeciliği hala yol, asfalt ve kaldırım yapmaktan ibaret sanan belediye başkanları tarafından yönetilmenin bedelini ağır ödedi. Ne yazık ki bu şehir, yıllardır yaşadığı şehrin dinamiklerini ve sorunlarını bilmeyen, Malatya ekonomisinin neden gittikçe küçüldüğünü ve Malatya'nın neden en hızlı yoksullaşan 5 ilden biri olduğunu merak bile etmeyen ve şehrin durumuyla ilgili gerçek verilerden habersiz millete sürekli uçuyoruz kaçıyoruz masalları anlatan tepeden inme milletvekilleriyle temsil edilmenin bedelini ağır ödedi.”


Bakmadan Geçme