Malatya'da Hasat 3. Kez Yüzleri Güldürüyor...
Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, alım garantili olarak sözleşmeli ekimlerin yapıldığı tarlalarda üçüncü Mor Reyhan hasadını gerçekleştirirken, bitkinin sağlık üzerindeki faydalarına ve ilçenin vazgeçilmezi haline gelmesine dikkat çekti.
Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Mor Reyhan’ın üçüncü hasat döneminde basın mensuplarıyla bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu. Cömertoğlu, Arapgir ile özdeşleşen ve sadece bu bölgede yetiştirilebilen Mor Reyhan bitkisinin sağlık üzerindeki etkilerine vurgu yaptı. Mevsim sıcaklıklarının ürün üzerinde olumsuz etkisi olmasına rağmen, üçüncü hasadın başarıyla tamamlandığını belirten Cömertoğlu, “Mor Reyhan, Arapgir’in vazgeçilmezi haline geldi. Sağlığımız için çok önemli bir bitki, özellikle bağışıklık sistemini güçlendiren antioksidanlar içeriyor” dedi.
Cömertoğlu, 2015 yılından bu yana Arapgir Belediyesi’nin, tarlalardan topladığı yaş reyhanları kurutma ve paketleme tesislerinde işleyerek farklı ürünlere dönüştürdüğünü ifade etti. Mor Reyhan’ın dünya çapında talep gören bir marka haline geldiğini belirten Cömertoğlu, “Malatya’nın sembollerinden biri olan Mor Reyhan, artık bölgemizi tanıtan ve aranan bir ürün oldu. Üreticilerimizin özverisi sayesinde, dört beş hasat dönemi boyunca kaliteli reyhanlar elde ediyoruz” şeklinde konuştu.
Başkan Cömertoğlu, Arapgir’de üretimi yapılan Mor Reyhan’ın 120’ye yakın farklı ürüne dönüştürüldüğünü ve bu çalışmaların üniversitelerle işbirliği içinde yürütüldüğünü belirtti. Arapgir’in kendine özgü bu değerli bitkisinin, sağlık açısından faydalarının yanı sıra ekonomik olarak da önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Cömertoğlu, “Allah bu coğrafyaya adeta cennet bitkisi vermiş. Mor Reyhan, sadece Arapgir’de yetişen eşsiz bir bitki ve biz de bu değeri en iyi şekilde değerlendirmeye devam ediyoruz” dedi.