Malatya'da hasar tespiti tekrar yapılsın

6 Şubat'ta yaşanan depremlerde Malatya'da birçok bina yıkıldı ve ağır hasar aldı.Depremlerin üzerinden 6 ay geçmesine rağmen artçı sarsıntılar devam ediyor. Devam eden sarsıntılar nedeniyle hasar tespitlerinin yeniden yapılması çağrısından bulunan Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, 'İnsanlarımız sokakta gitmeye korkuyor. Binalar, üstümüze gelecekmiş gibi. Bunun önleminin alınması gerekiyor.6 Şubat'tan bugüne kadar on binlerce artçı sarsıntı yaşandı. Yaşanan sarsıntılardan dolayı, konutların hasarlı ya da hasarsız tamamının tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini emlakçılar odası olarak düşünmekteyiz' dedi. 

Kahramanmaraşlı merkezli yaşanan depremlerden etkilenen Malatya'da birçok bina yıkıldı ve ağır hasar aldı. Yaşanan depremlerin ardından kentte 27 Şubat tarihinde Yeşilyurt merkezli 5,6 şiddetinde yaşanan depremin ardından hasar tespit çalışmaları yeniden yapıldı. Ancak, kentte depremler ve artçı sarsıntılar yaşanmaya devam ediyor. Malatya, 10 Ağustos Perşembe günü 5,3 şiddetindeki depremin ardından, 12 Ağustos Cumartesi günü art arda; 4,9, 4,5, 4,3 büyüklüğünde depremlerle bir kez daha sarsıldı. Şehirde son günlerde sık sık yaşanan deprem vatandaşları tedirgin etmeye devam ediyor. Yaşanan depremlerde paniğe kapılan vatandaşlar kentte parklarda ve bahçelerde sabahlıyor. Depremzede vatandaşlar, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hafif hasarlı evlerini onardıklarını ancak 10 Ağustos ve sonrasında yaşanan depremlerde tadilat yaptıkları evlerinin tekrardan açılmaya başladığını ifade ederek hasar tespitlerinin yeniden yapılmasını istedi.
Hasarlı binaların kentte bulunan vatandaşları tedirgin ettiği ve bir an önce yıkılması gerektiğinin altını çizen Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, “6 Şubat depreminde binaların büyük kısmı hasar gördü. Hasarlı ya da hasarsız konutların tamamının tekrar gözden geçirilmesi gerekir. Şehrimizin yetkilileri, insanların hayatını risk etmeden, tekrar yeni bir çalışma başlatılması gerekiyor. Ağır hasarlı binaların yıkılması an meselesi ayrıca orta hasarlı binalarında ağır hasarlıya döndüğünü düşünmekteyiz. Emlakçılar odası olarak biz sahadayız. Malatyalılar gerçekten çok karamsar, burada şehrimizin yetkilileri, mülki amirleri bu işe acilen bir çözüm bulunması gerekiyor. Malatyalıların böyle rahat edeceği, yüreklerine su serpecek açıklamalar yapılması gerekiyor. Her şey kapalı kutu halinde olduğu için insanlar karamsar oluyor. Malatya'yı terk etmeyi düşünüyorlar. Bundan dolayı başta valimiz olmak üzere milletvekillerimiz, afatımız bu konu üzerinde gereken hassasiyeti göstermesi gerekiyor” diye konuştu.

Yorumlar 4
Gazı 24 Kasım 2023 22:22

23-11-2023 tarihi nde 4.7 ve 5.3 lük deprem oldu.az ve orta hasarlı binalar zarar gördü neden hasar tesbit itiraz açmıyorlar tekrar bakılmalıdır.illaki bina üzerimizemi çöksün

Gazı 24 Kasım 2023 22:21

23-11-2023 tarihi nde 4.7 ve 5.3 lük deprem oldu.az ve orta hasarlı binalar zarar gördü neden hasar tesbit itiraz açmıyorlar tekrar bakılmalıdır.illaki bina üzerimizemi çöksün

Erdoğan 01 Eylül 2023 23:06

Nasrettin hocanın karpuzları kurtarmasına benzeyecek bu iş. Sonra Mikail kelek etmezse bu iş tamam denektir bi sürü daireleri var Böyük başların olurmu sizide görürler Marak Etmeyin la…..

Adem 31 Ağustos 2023 13:49

Sayın başkan hasar tespitler bilimsel olsaydı Elazığ depremi sonrası hasarsız denilen sayısız büyük depremlerde bina yıkılır insalarımıza mezar olur muydu.yaşadığımız bu büyük depremler sonrası yine gör bak anlayışıyla karar verilen hasar tespit raporlarına güvenen çok büyük bir yanılgıya düşer.sayın başkan siz en iyisi mi deprem performans analizini tavsiye edin.değil 1-3-5 sayısız kere göz kararı baksalar bir analiz sağlamlığı elde edilebilir mi.

Bakmadan Geçme