Malatya'da Göç ve Demografik Değişim Çalıştay Raporu Açıklandı!
Malatya Kent Konseyi, deprem felaketinin ardından kentin karşı karşıya kaldığı sorunlara çözüm arayışında önemli bir adım attı. Bu amaçla düzenlenen 'Deprem Sonrası Göç ve Demografik Değişim Çalıştayı'nda, depremin tetiklediği göç dalgası ve bunun sonucunda ortaya çıkan demografik değişimler masaya yatırıldı.
6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerden etkilenen Malatya'da, depremlerin ardından sular çamurlu akmaya başlamıştı. Sonrasında Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) ve Malatya İl Sağlık Müdürlüğü suların normal değerlerine ulaştığını açıklamıştı.
Ancak Malatya Kent Konseyi tarafından düzenlenen 'Deprem Sonrası Göç ve Demografik Değişim Çalıştayı'nın özet raporunda, artçı sarsıntılar ve yeni yapılaşmanın yoğunluğu nedeniyle Malatya'da içilebilir sağlıklı su konusunda zaman zaman sorunlar yaşandığı belirtilirken, alternatif su kaynaklarının sağlanması gerektiği ifade edildi.
Raporda yer alan ifadeler ise şu şekilde:
'Deprem, artçı sarsıntılar ve yeni yapılaşmanın yoğunluğundan dolayı Malatya'da ara ara içilebilir sağlıklı su konusunda sorunlar yaşanmaktadır. Bu sorunun giderilmesi için su kaynaklarının rehabilite edilmesi, varsa alternatif su kaynağının sağlanması, dağıtım ve depolama şebekelerinin ciddi kontrollerinin yapılması gerekmektedir.'