Malatya'da Gelirler Faize Gidiyor! Büyükşehir Faiz Batağında!

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin haziran ayı meclis toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ramazan Ayhan, belediyenin 306 milyon liralık giderinin 192 milyonunun faizlere gittiğini söyledi. Ayhan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'yla yapılan çok sıkı görüşmeler sonucunda faiz ödemelerinin bir yıl ertelendiğini belirtti. 

TAKİP ET

Büyükşehir Belediyesi haziran ayı meclis toplantısı Malatya Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Ramazan Ayhan başkanlığında Büyükşehir Meclis Salonunda yapıldı. Gündem maddelerine geçilmeden söz alan Büyükşehir Belediye Başkan vekili Ramazan Ayhan, belediyenin, yaklaşık 306 milyon olan giderinin içerisinde 192 milyonunun faiz gideri olduğu söyledi.

Büyükşehrin gelirinin yüzde 62,7'si faize gidiyor

Meclis toplantısında faiz giderlerinin proje yapımını olumsuz etkilediğini belirten Ayhan, “Belediyemizin büyük mali tablosun daha önce açıklamıştık. Bu mali tablo içerisinde çok ciddi bir faiz yükü vardı. Yaklaşık 306 milyon olan giderimizin içinde 192 milyon faiz gideri var. Bu da hizmet çalışmalarımızı, vaat ettiğimiz projelerin yapılmasını zorluyordu. Ancak Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er'in, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'yla yaptığı çok sıkı görüşmeler sonucunda iyi bir netice aldık. Neticede faizler bir yıl süreyle ertelendi. Yani bu ödemelerimiz gibi faiz yükümüz bir yıl süreyle ertelenmiş oldu” dedi.

Özel Haber
Yorumlar 5
Ahmet 17 Haziran 2024 23:48

Camura batmış debeleniyorlar kaçınılmaz sonu sözde erteliyorlar seneye görmeden belediye iflaş bayrağını çeker

Maruf 14 Haziran 2024 11:16

Peki bu borcu yapanlara yani yolsuzluğu yapanlara niye savcılık ve Sayıştay müdahale etmiyor.

turgut 14 Haziran 2024 10:48

Yazıklar olsun milletin zorla kazandığı parasını öyle ranta verin bakalım ahirette iki eli yakanızda olacak hakkımızı haram ediyoruz.

Osman 13 Haziran 2024 19:11

Fakire verin deseler vermezler.Haramzadeler

Maruf 13 Haziran 2024 12:27

Bütün ülke sömürü altında.20 yıla yakındır sömürüden kurtulamadık maalesef.en büyük belada liyakatsizlerin ülke yönetiminde söz sahibi olması

Bakmadan Geçme