Malatya'da Geleceğin Aşçıları Yetişiyor...!

Yeşilyurt Belediyesi'ne bağlı Kiltepe Mesleki Eğitim ve Yaşam Merkezi bünyesindeki Gastronomi Kursu'na katılan kursiyerler, Malatya'nın yöresel lezzetlerinden dünya mutfağına kadar geniş bir yelpazede eğitim alarak aşçılık kariyerlerine hazırlanıyor.

Malatya'da Yeşilyurt Belediyesi'ne bağlı Kiltepe Mesleki Eğitim ve Yaşam Merkezi bünyesindeki Gastronomi Kursu, geleceğin aşçılarını yetiştiriyor. Kursiyerler, Malatya'nın yöresel yemeklerinden dünya mutfağına kadar geniş bir yelpazede eğitim alarak, aşçılık kariyerlerine adım atıyor.

Gastronomi kursuna katılan Funda Sezer, kursta öğrendiği püf noktalarla daha lezzetli yemekler hazırladığını belirtti. Depremlerden sonra başladığı bu kursun kendisine büyük bir motivasyon sağladığını ifade eden Sezer, "Malatya'nın yöresel lezzetlerinin yanı sıra Türk mutfağından da yemekler öğreniyoruz," dedi.

Kursiyerlerden Aslı Çiçek ise kurs bitiminde ev yemekleri üzerine kendi iş yerini açmayı hedeflediğini anlattı. Kursun sağladığı bilgi ve deneyimle hayallerine bir adım daha yaklaştığını söyledi.

Gastronomi usta öğreticisi Arzu Koç, kursun aşçı çıraklığı, aşçı yardımcılığı ve aşçılık üzerine olduğunu ve kurs bitiminde kursiyerlerin sertifika aldığını aktardı. Koç, "Kursta yöresel lezzetlerin yanı sıra Osmanlı ve dünya mutfağından da yemekler yapılıyor," diye ekledi.

Bu kapsamlı eğitim, kursiyerlerin hem yerel hem de uluslararası mutfak kültürüne hakim birer aşçı olarak yetişmelerine katkı sağlıyor.

AA
Yorumlar 1
Ah MALATYA Ah 18 Haziran 2024 17:36

Herşey Tamam Sıra Ahçılıkta mı Önce Malatyanınızı nasıl ayağa kaldıracağızı düşünün Malatya da büyükşehir den Düştü Çooooookta Güzel oldu ne güzel oldu Malatya'ya Müstehaktır,Daha Beter Olsun

Bakmadan Geçme