Malatya'da evler 1 yıl önce teslim edildi

Elazığ ve Malatya'da meydana gelen depremlerden sonra yaralar sarılıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda yapılan çalışmalarla yeni konutlar inşa edilerek hak sahiplerine teslim edildi. Evlerin hak sahiplerine 1 yıl önceden teslim edildiği aktarıldı.

4 Ocak 2020 tarihinde Elâzığ'ının Sivrice ilçesinde 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Meydana gelen depremde Elazığ'da 37 kişi hayatını kaybetti.

Depremin ardından yaraları sarmak kenti yeniden ayağa kaldırmak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı çalışmalara başladı. Vatandaşı tek bir alana sıkıştırmadan farklı ve güvenli depreme dayanıklı sağlam konut ve donatılar üreterek, kentteki yaşam kalitesini arttırarak şehrin sınırları genişletildi.

Devlet sözünü tuttu, evler 1 yıl öncesinde teslim edildi

Haber7'nin aktardığı habere göre,depremzede Murguşah Çetintaş ve İlkay Çetintaş çifti de deprem anında yaşadıklarını korku ve panik anlarını anlattı:

“İlk başta çok korktuk. Mağdur olmadık fazla. Çok kısa süre çadırda kaldık. Hemen yardımımıza koştular. Allah razı olsun bizi hiç mağdur etmediler. Evlerimizi 1 yıl önceden teslim ettiler. Yeni evimizden çok memnunuz. Allah devletimizden razı olsun. En fazla bir hafta çadırda beklettiler. Daha sonra konteynerler geldi. Devler bizlerle ilgileniyordu. Devlet sözünü tuttu. Benim bildiğim 6 ay içerisinde teslim edilen konutlar var. 1 yıl içerisinde de hemen hemen tüm konutlar teslim edildi. Daha ne isteyelim”(habermotto.com)

Yorumlar 4
Malatyalı 08 Mayıs 2023 13:54

Şu habere inanasım gelmiyor. Son işlemleri kalan şehit fevzi aylardır teslim edilmiyor. Hala da erteleniyor bu tokileri mi 1 yıl erken teslim etmişler. Yanlıştır emin olun. Millet perişan o kadar konut boş boş duruyor. Adımıza daire var umutla bekliyoruz. Deprem olmasa daha hızlı ilerledi eminim ki. Deprem oldu aman hızlandırdık demesinler. Bunların işi çok ters. Allah bu millete yardım etsin şu belediyelerin elinde başka birsey demiyorum. Reisimde bunların eline nasıl iş veriyor akıl alır gibi değil.

Mutlu 06 Mayıs 2023 15:24

Bizde aynı durumdayız başharık TOKİ için biran önce taşınmamız lazım çocuklarımız var

Bilal 06 Mayıs 2023 15:18

Bizde aynı mağduriyeti yaşıyoruz Malatya'da. 10nisan kura sonucu TOKİ başharıkta ev çıktı adımıza fakat teslim edilmedi belediye deki yetkililer çevre şehircilik bakanlığına teslim edildiğini söylüyor inşallah en kısa sürede teslim alırız çünkü şu an çadırda kalıyoruz

Malatyalı 04 Mayıs 2023 22:11

Değerli editör 10 nisanda Beydağı (başarıl üst koşmuş) tokilerde kentsel dönüşüm sebebiyle hak sahiplerine 370 konut kurası çekildi. Bu konutlarda depremin ilk haftasında insanlar geçip oturmaya başladı fakat 10 nisandaki çekilişte hak sahiplerine daireler tahsis edilmediğinden 370 konut boş duruyor. Çevre Şehircilik ve belediyeyle yaptığımız görüşmelerde dairelerin kur ile belirlenen hak sahiplerine teslim süresi veya nasıl teslim edileceği bilinmiyor. Hali hazırda oturanlar olmasına rağmen bu 370 dair ve hak sahipleri mağdur durumda. Konuyla ilgili sürecin hızlanması için haber yapmanız, depremzede 370 ailenin bir an önce mağduriyetini giderecek lütfen sizler de bu konuyla ilgilenin Tşk ederim

Bakmadan Geçme