Malatya'da Ekmek Satışında Yeni Dönem: Bilgileri Artık Üzerinde Olacak
Türk Standartları Enstitüsü'nün (TSE) ekmek satışına yönelik getirdiği yeni düzenlemeye göre, fırınlarda satılan ekmeklerin üzerinde fırının adı, üretim yeri, tarihi ve kullanılan un bilgileri yer alacak. Malatya'daki fırıncılar, düzenlemeye tepki gösterdi.
Türk Standartları Enstitüsü (TSE), ekmek satışına yönelik önemli bir düzenleme getirerek, fırınlarda satılan ekmeklerin üzerinde belirli bilgilerin yer almasını zorunlu hale getirdi.
Yeni standartlara göre, ekmeğin üzerinde fırının adı, üretim yeri, üretim tarihi, kullanılan un türü ve son kullanma tarihi gibi bilgilerin bulunması gerekecek.
Ayrıca, ekmeğin düzgün bir şekilde kabarması, iyi pişmesi ve yanmış olmaması şartları getirildi. Ekmeklerin elle temas edilmemesi için ya kağıda sarılması ya da poşete konulması da talep edildi.
Malatya'daki fırıncılar, bu yeni düzenlemeye karşı çıkıyor. Fırıncılar, sıcak satış yaptıklarını ve ekmeği gün boyu taze tuttuğunu belirterek etiketleme işleminin ekstra maliyet getireceğini ve pratikte zorluk yaratacağını ifade ediyorlar. "Etikete ne gerek var?" diyen fırıncılar, özellikle günlük taze ekmek üretiminde etiketlemenin tüketiciye ek fayda sağlamadığını düşünüyor.
Yeni düzenlemelerin, tüketiciler tarafından olumlu karşılandığı belirtilirken, Malatya'daki fırıncılar, değişikliklerin iş süreçlerini ve maliyetlerini olumsuz etkileyebileceği konusunda endişeli.