Malatya'da Devlet Hastanesinin Asansörü 2 Yılda Resmen Çöktü!

Malatya'da 2022 Haziran ayında hizmete giren Battalgazi Devlet Hastanesi'nin asansörleri, hasta ve hasta yakınlarının kabusu haline geldi. İddialara göre, bazı asansörler çalışmıyor, çalışanlar ise arızalı ve yavaş hareket ediyor. Bu durum, hastaların ve özellikle de hareket kısıtlılığı olanların hastane içinde ulaşımını zorlaştırıyor.

TAKİP ET

Malatya'da 2019 yılında inşasına başlanan ve 2022 yılı Haziran ayında hasta kabulüne başlayan Battalgazi Devlet Hastanesi'nin asansörlerindeki sorunlar (bazılarının çalışmaması, bazılarının ise ağır ve hantal çalışması) hastanenin hizmete girdiği tarihten itibaren devam ediyor.

Her gün binlerce hastanın gittiği hastanede hasta yakınları, asansörlerin sürekli arıza vermesi ve yavaş çalışması nedeniyle büyük zorluklar yaşadıklarını belirtiyor. Özellikle üst katlara çıkmak için dakikalarca asansör beklemek zorunda kaldıklarını ifade eden hasta ve hasta yakınları, bu durumun hastaların randevularına yetişmelerini engellediğini ve tedavi süreçlerini olumsuz etkilediğini ifade ediyorlar.

2019 yılında yapımına başlanan ve 2022 yılında hizmete giren hastanede asansörlerin bu kadar kısa sürede arıza vermesi ve performansının düşüklüğü dikkat çekerken, 1996 yılında hizmete giren ve 16 katlı olan İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Hastanesi'nin asansörleri, yaklaşık 30 yıldır hizmet vermesine rağmen çok daha hızlı ve sorunsuz çalışması asansörlerin bakımının düzenli yapılmadığı ve kalitesiz malzemeler kullanıldığını endişesini artırıyor.

Battalgazi ilçesinde bulunan 2016 yılında yıkımına, 2019 yılında yeniden inşasına başlanan Battalgazi Devlet Hastanesi 2022 yılı Haziran ayı itibariyle hasta kabulüne başladı. 60 bin 566 m² alanda 2 bloktan oluşan hastanede 172 adet tek kişilik hasta odası, 45 adet çift kişilik hasta odası olmak üzere toplam 217 hasta yatak sayısı bulunuyor. 85 tanesi poliklinik alanlarında ve 7 adette acil serviste olmak üzere toplam 92 adet polikliniğin yer aldığı hastane, 32 yatak kapasiteli yoğun bakım ünitesi, 20 yataklı palyatif bakım ünitesi, 11 adet ameliyat salonu ile Malatya ve bölge halkına hizmet veriyor.

Özel Haber
Yorumlar 4
Ogm 11 Şubat 2025 21:23

Yerli üretime destek için tamamen yerli parça kullanılırsa olacağı bu. 30 yıldır çalışan asansör dediğinizde ithal asansör. Farkı bu işte

Hayrettin Çakar 11 Şubat 2025 21:09

Çok doğru. Yirmi dakkada anca zeminden altıncı kata çıkıyor. Merdivenden altıncı kata çıkmıştım. Yolun yarısında Nefesim kesildi. Merdivenlere çöktüm. Hurda. Çöp.

Hakan 11 Şubat 2025 18:41

Kırık ayakla kaç defa merdivenleri kullanmak zorunda kaldım. Derhal bir çözüm getirmeli

Hasan 11 Şubat 2025 18:20

Kusura bakmayın ilk önce iğneyi kendimize sonra çuvaldızı başkasına vuralım, öyle insanımız var ki bir kat yukarı veya bir kat aşağıya dahi sapasağlam insanlar merdiven yerine asansöre hayda bre diye sıkıştıra sıkıştıra binerlerse yüz tane asansör dahi olsa dayanmaz, o kadar tembel ve görgüsüz hasta yakınları ve muayeneye ayakta gelen hasta adayları, iki merdiven inmekten aciz.

Bakmadan Geçme