Malatya'da depremzedeler, çözüm bekleyen sorunlara isyan etti

Malatya'da 6 Şubat depremlerinde yıkılan evlerinden konteyner kentlere yerleştirilen vatandaşlar, sık sık yaşanan elektrik ve su kesintilerinden dolayı isyan etti.

Malatya'da 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan Malatya'da, konteyner kentlerde yaşayan vatandaşlar, sık sık yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı isyan etti.

6 Şubat depremlerinden etkilenen kentte vatandaşların barınma sorununun çözülmesi için şehrin farklı yerlerine konteyner kentler kuruldu.

Kış mevsiminin de etkisiyle konteyner kentlerde yaşayan vatandaşlar birçok sıkıntıyla karşılaşıyor. Yeşilyurt ilçesi Elemendik konteyner kentinde kalan vatandaşlar 2 gün boyunca elektriklerin olmadığını ve elektriklerin aniden gelmesiyle konteynerlar da yangın çıktığını söylediler. Elektrik kesintisinden kaynaklanan yangın sonrası vatandaş, tepkisini sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarla duyurmaya çalıştı. Vatandaşlar, bir gün elektrik bir gün su kesintisinin yaşandığını, sürekli mağdur edildiklerini öne sürerek, karanlıkta kalan insanların tedirgin olduğunu, kesintiler devam ederse insanların mağdur edilmeye devam edeceğini dile getirdiler.

Özel Haber
Yorumlar 1
44malatya 01 Ocak 2024 22:10

Bende elemendik konteyner kentte kalıyorum rezillik diz boyu çoluk çocuk soğuktan perişan olduk su da yok. Suriyelerin kaldığı konteyner tarafında elektrik var ama Türk lerin kaldığı tarafta elektrik yoktu. Bu ay üç dört defa oluyor ve uzun zamanda elektrik gelmiyor.her seferinde trafo patladı deniliyor . Ama bir duyumda bilerek kesiliyor diye söyleniliyor. Bu gün hakkımızı savununca yarim saat geçmeden elektrik geldi.demekki oluyormuş. Çünkü yazın bizi çıkartıp Suriyelileri yerlestireceklerdi biz itiraz edince vaz geçtiler. Yazında geceleri suyu kesip sabaha kadar su verilmiyordu. Onun için Malatya'daki siyasetçiler malatyaya bir bakan geldiğinde elemendik konteyner kente getirmiyorlar. Çünkü burada sıkıntı çok.

Bakmadan Geçme